Ezer és ezer élménnyel vár a Dunakapu téri vásárváros

Ezer és ezer élménnyel vár a Dunakapu téri vásárváros

„Egy város, ezer élmény” – így szól Győr szlogenje, s ez szombattól a Dunakapu téren is megsokszorozódik: az itt felépített vásárváros a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) egyik legnagyobb kísérőrendezvénye, mely mától az EYOF végéig minden nap, 14-22 óráig nyitva tart.

Bemutatkozik itt számos város is, ahol az EYOF-láng járt, például Szeged és Sopron. Csorna kézműves termékekkel készült a látogatóknak, a kiemelkedő nemzeti értékünket, a höveji csipkét is elhozták. A hungarikumokat külön standon népszerűsíti a Földművelésügyi Minisztérium, ízelítőt hoztak többek mellett a csemege és erős paprikakrémeinkből, és természetesen Puskás Ferencet, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót is bemutatják.

A mohácsi busójárásból is ízelítőt kapnak a kilátogatók

Felvonult számos mesterség egy-egy képviselője is: fafaragó, szalmafonó, fazekas, kékfestő, bőrműves, mézeskalács készítő, gyöngyfűző, csipke és kosárfonó is érkezett a térre. Rengeteg helyi kötődésű terméket ugyancsak vásárolhatnak a kilátogatók, például győri design ajándékokat, pólókat, táskákat, sőt, még városi társasjátékot is, valamint szigetközi kozmetikumokat.

Kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató játék lehet, ráadásul angol nyelven is kapható

 

Nem maradhat el a magyar gasztronómia felvonultatása sem, eljöttek az eredeti töki pompos készítők Tökről, és zakuszkás, vagyis erdélyi zöldségkrémes változatban is kóstolható a finomság. Kínálnak természetesen lángost, rétest, kürtőskalácsot és békebeli mézespuszedlit is.

 

gyor2017

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×