Ezer ingyenes program a Győrkőcfesztiválon

Ezer ingyenes program a Győrkőcfesztiválon

Tizedik szülinapját ünnepli a Győrkőcfesztviál, ezért idén tízszer nagyobb élményt ígérnek a szervezők, mintegy ezer ingyenes programmal várják a gyermekeket június 30. és július 2. között Győrben.

Különleges fesztivál lesz az idei – ígérte Kocsis Rozi a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón, szülinapi partin. A nagyszabású esemény a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előtt, az olimpia jegyében zajlik majd. Újdonság lesz a Dunakapu tér bevonása a helyszínek közé, ahol a megnyitón túl az ország legnagyobb vizes csúszdája várja a gyerekeket, a Király utca pedig hangulatos plázzsá alakul erre a hétvégére.

A 10 éves fesztivált köszöntötték

Ezúttal négyszáz fellépő, résztvevő szórakoztatja a fesztivál látogatóit. A tíz év alatt összesen 342 ezer, 0 és 14 év közötti gyermek vett részt a programokon kísérőikkel. A fesztivál sikerét a rengeteg látogatón túl a kétszeres Kiváló Művészeti Fesztivál és az Európai Fesztivál Szövetség minősítései is bizonyítják.

Ahogy eddig, az idei Győrkőcfesztiválon is szükség lesz a győrkőcök mosolyára, hisz a fesztivál minden programjára ingyenes belépést biztosító győrkőckarszalagot egy mosolygós fotóért cserébe vehetik át az információs pontokon a 0-14 éves korú gyerekek – figyelmeztetett az igazgatónő.

Borkai Zsolt polgármester és az EYOF kabalafigurák

Borkai Zsolt polgármester Európában egyedülálló családi fesztiválnak nevezte a rendezvényt, egy olyan eseménynek, ahol önfeledten, együtt szórakozhatnak gyerekek a szülőkkel, nagyszülőkkel. Fontos tudni, hogy éppen a Győrkőcfesztiválra érkezik vissza a ma még országjáráson lévő EYOF-láng is.

A sajtótájékoztató meglepetés vendége Ungár Anikó volt, aki a 13 évesen egy indiai mágustól tanult trükkel kápráztatta el a résztvevőket.Ungár Anikó és tanítványai mindkét napon mutatványaikkal szórkoztatják majd a közönséget.

 

Ungár Anikó bűvész

A programok között szemezgetve kiderül, a Széchenyi tér ismét a pancsolás helyszíne lesz, a megszokott csónakázótóval és játékokkal, a Varázshídon ismét hintázhatunk a Hintayón, az Olimpiai sétányon öt kihívást teljesíthetnek a lurkók, a legjobbak aranyérmet kapnak, a Mesevárosban színházi- és báb előadások, koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt, ismét lesz Győrkőccirkusz és Győrkőcfalu is, ahol ott lesz Kuka Berci is!

Néhány név a fellépők közül: Szalóki Ági, Bognár Szilvia, 100 Folk Celsius, Makám zenekar, Bóbita Bábszínház, Tintaló Társulat, Langaléta Garabonciások.

A Győrkőckarkötővel ingyenes a tutajozás, a vonatozás, ingyen látogatható a strand, az állatkert, a Szent László Látogatóközpont toronykilátója, a Rómer Múzeum kiállításai és a Pannonhalmi Főapátság. Kilenc szálloda és hét étterem is csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol a karkötős gyerekek ingyen szállhatnak meg és étkezhetnek szülői kísérettel.

Részletek itt.

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×