Ezüstöt szereztek a Kovács Margitosok a Safety Tour versenyen

Ezüstöt szereztek a Kovács Margitosok a Safety Tour versenyen

A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 19 éves múltra visszatekintő biztonsági diákolimpiája általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

 

Az Alpok-Adria Eurégiós együttműködésnek köszönhetően megyénk is képviseltette magát az interaktív, játékos versenyen. A győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola csapata már 13. éve szerepel a megmérettetésen, ezzel nemcsak városunkat, megyénket, hanem tizenegy esetben hazánkat is képviselte.

A selejtezőt és a tartományi döntőt követően a stájerországi Knittelfeldben került sor az országos döntőre.

A kerékpáros ügyességi versenyben nem csak a biztonságos kerékpározás volt a cél, a hívószámok ismeretét is ellenőrizték. A német nyelvű quiz kérdések megválaszolása során alapos felkészültségükről adhattak a diákok tanúbizonyságot. A következő versenyszámban bizonyították a tanulók, hogy nemcsak a biztonságos kerékpározás szabályait ismerik, hanem tudják, azt is milyen egy jól felszerelt kerékpár. A veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló puzzle összerakása ezúttal egy kicsit lassabban sikerült. A puttonyfecskendővel célba lövés során sok vizet sikerült a szorgos diákoknak összegyűjtenie.

A verseny drukkját feledtette a jó hangulat, a színes programok, bemutatók. Így például nagy élmény volt a résztvevők számára, mikor landolt a Belügyminisztérium helikoptere, magával ragadta a diákokat a BMX világbajnok bemutatója. A külső helyszíneken a katonaság, a rendőrség, a Vöröskereszt és a hegyimentők standjait, eszközeit nézhették meg.

A versenyen részt vevő 10 ausztriai, 1 német és 1 magyar csapat nagy izgalommal készült az eredményhirdetésre. A szoros és izgalmas harcban a győri diákok az előkelő második helyezést érték el.

Csepi László (tűzoltó ezredes) , Jankó Imréné és Hanaszekné Grundtner Éva alapos felkészítésének és a diákok kitartó, áldozatos munkájának eredményeként születhetett meg ez a csodálatos eredmény!

Gratulálunk!

Fotó: gyor.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×