Fantáziadús világba csöppenhetünk a tini íróval

Fantáziadús világba csöppenhetünk a tini íróval

A tündérek és angyalok világába repíti el olvasóit a győri Czirák Viktória, aki 13 évesen, A hibrid címmel adott ki könyvet. A tini lányt a Győr+ Médiatáborból ismertük meg, ahol a fotózás, a stúdiótechnika és az írás területén fejleszti főként ismereteit.

 

Viki kicsi kora óta imádja a könyveket, mindennap olvas, az írás azonban csak az utóbbi időben kezdte érdekelni. Egy apokalipszisről szóló könyv adta számára az ötletet, hogy mások számára is megelevenítse a képzeletében élő világot. Ahogy kell, jegyzeteket készített, megtervezte a szereplők karakterét, majd belevágott a történetbe, amely egy hibrid viszontagságait tárja elénk, a tündérek és angyalok által lakott világban.

A történetben lépten-nyomon erkölcsi tanulságokat fedezhetünk fel, a barátság, a közösség, a közös cél összetartó ereje, az egészséges életmód iránti vágy, a békesség, az erőszak minden formájának elutasítása, a megbocsátás, a gyász – ezek a gondolatok szövik át a történet fő szálait.

A „mese” fél év alatt született meg, és a Palatia Nyomda jóvoltából, mára már kézbe is vehetjük a fiatal lány első kötetét.

A hibrid hamarosan kapható lesz a könyvesboltokban, és Viki a Győri Könyvszalonon is bemutatja művét, november 17-én 10–12 között dedikál, 12 órától pedig a Pódium Színpadon Horváth Ildikó lesz a tini szerző beszélgetőtársa.

Viki azt meséli, aki eddig olvasta a könyvét, mindenkinek tetszett, izgalmasnak, fordulatosnak, olvasmányosnak találták.

A fiatal lány kitűnő tanuló, ének-zenei általános iskolába jár, rengeteg minden érdekli, modelliskolába járt, tévésorozatban szerepelt, zongorázik, táncol, videókat készít, angolul tanul. A Győr+ Médiatáborban fejleszti készségeit a fotózás, a stúdiótechnika és az írás területén. Nyolcadikosként felvételire készül, de még nem tudja, mi szeretne lenni, melyik iskolát válassza, keresi helyét a világban.

Ami biztos, hogy belekezdett második kötetének megírásába, de mint mondja, legalább öt könyvhöz megvan a terv a fejében.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×