Farsangi koncert az uszodában

Farsangi koncert az uszodában

Egyedülálló, különleges farsangi hangversennyel lepi meg rajongóit a Győri Filharmonikus Zenekar. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót hétfőn tartották a koncert helyszínén: az Aqua Sportközpontban.

Borkai Zsolt Győr polgármestere rendkívüli alkalomnak és lehetőségnek nevezte az eseményt, amelyen a sport és a kultúra egymást kölcsönösen támogatja. Bátor vállalkozás, amit Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója és Petrov Iván, a Győri ÚSZÓ SE vezető edzője kitalált, hogy az uszodában tartsanak hangversenyt. A zene mellett pedig sport is lesz, hiszen a Szlovák Nemzeti Szinkronúszó Válogatott vízibalettje színesíti az estet – tájékoztatott a polgármester.

 

Fűke Géza, Petrov Iván, Borkai Zsolt


Fűke Géza szerint csodálatos az épület akusztikája, a zenekar a medence fölé épített 140 négyzetméteres színpadon foglal majd helyet. A lelátókon mintegy ezer néző fér el, amely ha szükséges, mobil egységekkel kiegészíthető. A műsorról szólva az igazgató elárulta, az előző évekhez hasonlóan tele lesz vidámsággal, humorral, közismert dallamokkal, ezúttal pedig a vízhez kötődő zenék is felcsendülnek, mint például részlet a Karib tenger kalózai című film zenéjéből, Handel: Vízi zene vagy Smetana: Moldva című műve. A karmester Berkes Kálmán lesz, a két műsorvezető pedig Bősze Ádám és ifj. Knézy Jenő.

 

A Győri Filharmonikus Zenakar

 

Fűke Géza arra is felhívta a figyelmet, hogy ezúttal a dress code lazább öltözetet kíván, a zenészek is a helyszínhez illő, könnyedebb szerelést öltenek magukra és ezt kérik a nézőktől is.

Petrov Iván szintén a laza dress codera hívta fel a figyelmet, és arra a párhuzamra, amely a zenészek és az úszók között felfedezhető. Mindkét esetben hosszú és küzdelmes gyakorlás előzi meg az előadást, vagy a versenyt, de mindenki legjobb tudása szerint csinálja azt, ami a dolga – emelte ki a vezetőedző.

 

 

Fűke Gézát kérdeztük arról a szintén nem mindennapi koncertről is, amely december 10-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában. Az Il Volo, olasz popera trióval lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar, Budapesten kívül Pozsonyban, Zágrábban és Ljubljanában is. „Remek lehetőség ez a felkérés a zenekar számára, hiszen nagyszerű érzés 10 ezer néző előtt játszani, a műsorban pedig a legnagyobb olasz tenor áriák mellett a populáris műfaj is képviselteti magát, így jó kirándulás ez számunkra, más műfajokba."

A Farsangi Koncert január 24-én lesz az Aqua Sportközpontban. A hangversenyre ezúttal nem csak a Győri Filharmonikus Zenekar bérlet tulajdonosai, hanem a sportuszoda bérletesei is kedvezménnyel vásárolhatnak belépőjegyet.

 

Földvári Gabriella
fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×