Farsangi vízizene az uszodában, tomboló sikerrel

Farsangi vízizene az uszodában, tomboló sikerrel

Az Aqua Sportközpontban adott remek hangulatú farsangi koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar csütörtök este rengeteg érdeklődő előtt.

Az ötletet Petrov Iván, a győri úszók vezetője sugallta Fűke Géza igazgatónak, amikor elmondta: a szinkronúszók reggelente Brahms szimfóniáira gyakorolnak. Innen ered a fergeteges sikert aratott koncert gondolata.

 

 

Berkes Kálmán karnagy, művészeti vezető egy műanyag fénykarddal vezényelte John Williams művét, felcsendült a Csillagok háborúja című film zenéje, Dart Vader klasszikus, mindenki által ismert dallama, miközben a medencében egy búvár jelent meg. Ezt követően A nagy ho-ho-horgász főcímdalára Bősze Ádám műsorvezető egy pecabottal kihorgászta a búvárt, aki Borkai Zsolt volt. A polgármester köszöntőt mondott és jó szórakozást kívánt mindenkinek. Elhangzott, hogy büszke a Győri Filmharmonikus Zenekarra és a győri sportolókra, egyesületekre és ez a koncert is példa, hogy mennyire jól erősíti egymást a sport és a kultúra.

 

 

A hangulathoz illő műveket fürdőköpenyben jött vezényelni Berkes Kálmán karnagy. A főleg vízizenékből összerakott repertoárhoz illő vízi produkciók társultak a medencében. Vízbe szálltak a győri úszók, köztük természetesen Jakabos Zsuzsanna, aki Németh Tamás tombita szólamvezetővel is összemérte tudását. Többek között a szlovák szinkronúszó válogatott két tagja is közreműködött és elvarázsolta a közönséget vízitáncukkal.

 

A búvár vizsgával is rendelkező Borkai Zsolt polgármester örült a lehetőségnek, hiszen ritkán tud élni kedvelt hobbijának

 

 

A farsangi koncertről készült beszámolónkat – interjúkkal és kulissza titkokkal –  vasárnap 11 órától hallgathatják meg a Győr+ Rádió Divertimento című műsorában.


Gy. P.
Fotó: Marcali Gábor, O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Farsangi koncert
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×