Felállt a judós csapat

Felállt a judós csapat

Hat-hat fiú és leány judós képviseli a magyar színeket a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A kontinensviadal kezdetéig alig több mint 30 nap van hátra, ahol a fiatalok, mint ismeretes nyolc sportágban mérhetik össze tudásukat.

Mára a judós csapat is összeállt, amelyben 12 név szerepel, közülük négyen dobogós helyen állnak a legfrissebb ifjúsági világranglistán, mi több, a hazai környezetben versenyző Sipőcz Richárd vezeti azt. A hat-hat fős fiú- és leánycsapat tagjai abból az ifjúsági korosztályból kerültek ki, amely sikert sikerre halmozott az Európa-kupa-sorozatban.

 

A judós delegációt erősíti tehát Sipőcz Richárd (GYAC), aki a +90 kilogrammos súlycsoport világranglistáját vezeti, Feczkó Csanád (Miskolci VSC) az 50, Özbas Szofi (Ceglédi VSE) pedig az 52 kg-ok mezőnyében áll a második helyen, a szintén győri Vida András (GYAC)pedig az 55 kg-os súlycsoportban foglalja a harmadik helyen áll.

 

A magyar judósok éremeséllyel léphetnek tatamira.

Mellettük a Szeredás Botond (Nippon Sport JC, 60kg), Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE, 73 kg), Tóth Benedekért (Rákosvidéke Hajtós DSE, 81 kg) került a fiú hatosban. A högyeknél az említett Özbas Szofi mellett a harmadik győri Kardos Tímea (GYAC, 44 kg), Varga Brigitta (KSI SE, 48 kg), Maróti Alexandra (UTE, 57 kg), Gergácz Enikő (Rákosvidéke Hajtós DSE, 70 kg) és Faragó Petra (Miskolci VSE, +70 kg) fog tatamira lépni.

 

A fiúk között Naji Dávid (55 kg, Kaposvári JK), míg a lányok között Kármán Andrea (52 kg, UTE) áll beugrásra készen, de a tartalékok bevetésére csak sérülés vagy betegség esetén lesz szükség.

 

Fotó: gyor2017.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×