Felgyúltak a fények a Belvárosban

Felgyúltak a fények a Belvárosban

Idén is eljött a pillanat, amelyre kicsik és nagyok régóta várnak: a város adventi fényárba öltözött. Az ünnepélyes megnyitót délután tartották a Széchenyi téren. A forgatag mától mindenkit hív és vár, aki készülni szeretne a közelgő karácsonyra.

Ahogy azt már minden évben megszokhatták a győriek, idén is ünnepi fényekkel, vásárral és színes programokkal köszönti a város az adventet. A jótékonyság sem maradhat ki, így az erre a célra felállított faház már délután óta üzemel. Az öt órai ünnepséggel pedig hivatalosan is kezdetét vette az Advent Győrben névre keresztelt tartalmas időszak.

 

Még több képért KATTINTS IDE


A 17 órakor kezdődő megnyitó Dudás Dorottya szavalatával kezdődött, aki Szabó T. Anna: Az ünnep azé, aki várja című versét mondta el. A jelenlévők megcsodálhatták az új homokanimációt, amely nagy sikert aratott, s megérdemelte a tapsot.

 

Még több képért KATTINTS IDE


A történelmi egyházak képviselői az advent lelkiségéről szóltak, gondolataikba beleszőve az EKF győri pályázatának mottóját az Áramlást, amely a Megváltó eljövetelére is jellemző, hiszen az áramlás maga az élet. A várakozás imádságos megélésére is felhívták a figyelmet, s közös imádságra is buzdították a megnyitó résztvevőit.

 

 

A Liszt Ferenc Zeneiskola kórusa karácsonyi dalokkal emelte az ünnepség fényét. A leginkább ismert Mennyből az angyalt a közönség is együtt énekelte a diákokkal, akik már most megmutatták tehetségüket.

 

Borkai Zsolt polgármester

 

„Amikor megérkezek a Széchenyi térre, úgy gondolom, egy mesevárosba érkezem” – kezdte köszöntőjében Borkai Zsolt polgármester. „Itt Közép-Európa egyik legszebb barokk terén mindannyian várokozással tekintünk az előttünk álló időszakra. Ahhoz, hogy ez a pár hét felemelő és meghitt legyen, szükséges, hogy a várost feldíszítsük, akkor is, ha tudjuk: gyönyörű városunk van. Remélem önök is úgy gondolják, hogy ez most is sikerült. Megjelentek az új elemek a meglévő sikeres élmények mellé, amelyek azt sugallják, ebben a városban valami történik. Az elmúlt időszakban a győriek nagyon sokat dolgoztak. Sokat tettek azért, hogy díszbe öltözzenek az utcák és az épületek.


 

„Szeretnék köszönetet mondani mindenki, aki egy kicsit is hozzájárult ahhoz, hogy most itt lehetünk. Igyekeztünk olyan programokat szervezni, ami bemutatja Győr értékeit és szépségét. Nagy csatában vagyunk, hiszen Európa Kulturális Fővárosa szeretnénk lenni 2023-ban, s ezért még sokat kell dolgoznunk. Azt gondolom, a munka mellett most már egy kicsit a szórakozásé, a meghitt hangulatoké a szerepet. Mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok” – zárta Borkai Zsolt, majd átadta a város ezüst emlékérmét a Vill-Kor Kft. két képviselőjének Bezzegh Tibornak és Német Kornélnak. A cég minden évben rendkívüli munkát végez azért, hogy a város ünnepi fényben ragyoghasson.

 

 

A polgármesteri köszöntő után mindenki láthatta az új animációs játékot, amely idén egészen kedves és különleges figurákkal gazdagodott. Végül a Széchenyi téren felgyúltak az adventi fények, a tömeg pedig elindult felfedezni az ünnepi fények csodáját a Belvárosban, de 18 órától Jégrevű is várt mindenkit a Dunakapu téren.

 

Még több képért KATTINTS IDE

 

Havassy Anna Katalin
Fotó: Marcali Gábor, MekliZ Fotóstúdió, O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Felgyúlnak a fények
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×