Felhőtlen ég, forróság lesz holnap is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

 

Az Ibériai-félszigettől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik, amelynek hatására kontinensünk nagy részén meleg, napos, nyári idő a jellemző.

Időjárási frontok csupán a szárazföld nyugati és északi peremén találhatók, ezeken a tájakon sok a felhő, és több helyen esik az eső.

A hőmérséklet csúcsértéke Nyugat- és Közép-Európában, valamint a Földközi-tenger medencéjében 25, 35 fok között alakul, sőt a Pireneusi-félszigeten és Dél-Franciaországban 36, 40 fok is előfordul. A szárazföld északi részén és a Kelet-európai-síkságon a délutáni órákban többnyire 19, 24 fokot mérnek, ennél hűvösebb csak a Skandináv-félsziget nyugati és északi vidékén van. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a fenti anticiklon határozza meg, ezért országszerte kánikula, zavartalan napsütés várható.

 

 

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

 

 

Felhőtlen, illetve derült idő várható, csapadék nem lesz. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak vasárnap a Tiszántúlon élénkülhet meg az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön néhol hidegebb, a magasabban fekvő helyeken enyhébb idő várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 34 fok körül valószínű.

 

 

(MTI)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×