Feng shui és az új év

Feng shui és az új év

A kínai kalendárium szerint az új év majd csak februárban veszi kezdetét, de a keleti tanítások számunkra is hasznos tanácsokkal szolgálhatnak – mondja Kerecsényi Éva feng-shui szakértő.

A szakértő az új évről szólva kiemelte: fontos, hogy az ember időt szakítson arra, hogy kicsit tudatosabban élje meg a jelent az új év kezdetekor. Érdemes ilyenkor mérlegelni, hogy mit szeretnénk elérni, megvalósítani annak érdekében, hogy sikeres, jó évünk legyen. Sokat tehetünk azért, hogy életünk, dolgaink jobban, gördülékenyebben működjenek. A rendrakás, tértisztítás segít abban, hogy könnyebben induljunk el az új évben. Új és tiszta energiákkal, tiszta környezetben jobban és tisztábban tudunk gondolkodni, átlátjuk a helyzetünket. Fontos körülnézni minden egyes életterületen, és megszabadulni minden felesleges, régóta ide-oda rakosgatott „majd csak jó lesz valamire” holmitól, hisz ezek a tárgyak a belső félelmeinket is szimbolizálják és rontják az adott terület energiáját. A lomtalanítással lehetőséget teremtünk az új dolgoknak, hogy kitölthessék a felszabaduló üres helyet, s az új energiák beindulhassanak.

Néhány konkrétumot is említett Kerecsényi Éva. Ha új munkahelyet keresünk, akkor a hírnév, (D) karrier (É), illetve a segítő emberek (Ény) életterületekre érdemes fokozottabb figyelmet fordítani. Ha a párkapcsolatunkkal vannak problémáink, vagy társat keresünk, akkor a szerelem területén fontosabb a rendrakás (DNY). Egészséggel kapcsolatos gondok, betegség esetén, életmódváltás tervezésénél az egészség-család terület (K) legyen a leghangsúlyosabb.

Fontos, hogy a kínai hagyomány szerint nem szerencsés adósságot átvinni az új évre, ezért próbáljuk meg kifizetni a tartozásunkat.

A bőség érdekében készíthetünk egy tálat piros díszekből, földimogyoróból, narancsból. Különben is szokás narancsot, mandarint ajándékozni a sikeres új esztendő, a gazdagság érdekében. Piros csomagokat is ajándékoznak egymásnak, főleg gyerekeknek, valamint egyedülállóknak. A piros a bőség, a szerencse, a gazdagság színe, ezért is piros az alapszíne minden újévi díszítésnek, hogy biztosítsák a család gyarapodását.

Kerecsényi Éva arra is felhívta a figyelmet, hogy az Újév napjára különleges szabályok vonatkoznak. Éjfél után ajánlott ablakot nyitni, szellőztetni, s az év első napján vadonatúj ruhát viselni. Nem szabad negatív jelentésű szavakat kiejteni, halált, betegséget, rossz emlékeket emlegetni. Az elmúlt évet sem ajánlatos megemlíteni, a jövőre kell koncentrálni, tervezni, hisz a cél az, hogy bőséget teremtsünk az új évre.

 

F.G.

fotó: pixabay

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×