Figyeljünk nyáron is a vízvezetékeinkre!

Figyeljünk nyáron is a vízvezetékeinkre!

A Pannon-Víz Zrt. tanácsait olvashatják cikkünkben, ugyanis nyáron is érdemes figyelni vízvezetékeinkre.

Célszerű a vízmérőakna fedelét egy léccel kitámasztani, persze úgy, hogy ne okozzon balesetveszélyt. Ha jól kiszellőzött az akna, néhány nap múlva célszerű megnézni, nincs-e valahol belső vízelfolyásunk. Ehhez az ingatlanon belül el kell zárni minden vízcsapot, és így ellenőrizni, hogy forog-e a vízmérőnk kis kereke. Ha igen, keressük meg az elfolyás okát és javíttassuk meg.

Ha elutazunk nyaralni, érdemes az aknában is elzárni a vízvezetéket, nehogy meglepetés érjen minket hazaérkezéskor egy csőtörés formájában. Nyaralásból hazaérkezve, folyassuk ki jól a vízcsapokat, a vezetékekben napokig pangó víznek már nem lesz olyan jó íze. Nagy melegben előfordul, hogy kiszáradnak a csapok alatti bűzelzárók, időnként ezeket is engedjük tele vízzel. Ne feledkezzünk el a padló összefolyóról sem. A nyaralóba megérkezve, ugyanez a helyzet, miután megérkeztünk, ott is néhány percig folyassuk ki a vízcsapokat.

A kertészkedők mellett a kerti tó tulajdonosoknak vagy az automata öntözőberendezést használóknak is érdemes mérlegelni és számolni. A képlet egyszerű: minél több olyan vizet használnak, ami nem kerül vissza a szennyvízcsatornába, annál gyorsabban térül meg a locsolómérőjük. A locsolómérőkről bővebben ügyfélszolgálatainkon kaphatnak információkat.

A nyári melegben legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani, de ennél jóval többre lehet szükségük az aktív életmódot élőknek, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből. Ajánlatos olyan italokat fogyasztani, amelyek elősegítik az ásványi anyagok pótlását, erre a győri csapvíz is megfelelő.

 

Pannon-Víz Zrt.

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×