Főkapitányi beszámoló és rendőrnap Győrben

Főkapitányi beszámoló és rendőrnap Győrben

A megyei rendőr-főkapitányság vezetője a megyei közgyűlés előtt számolt be 2017. év eredményeiről, majd a megyei rendőrnapot is megtartották, ahol a kiemelkedően teljesítő kollégák munkáját is méltatták.

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be az elmúlt év eredményeiről Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a megyei rendőr-főkapitányság vezetője 2018. április 20-án. A főkapitány kiemelte, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság feladatait törvényesen, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre 2017-ben is. Tájékoztatta az önkormányzat megjelent tagjait, a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, valamint a közrendet érintő eseményekről.

A közgyűlésen részt vett Dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes. A képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a megyei rendőr-főkapitányság beszámolóját.

Az idei rendőr-ünnepet is a győri Zsinagógában tartották meg, ahol a meghívott vendégek mellett a berendelt állomány is összegyűlt. Az ünnepség keretében a Széchenyi István Egyetem művészeti karának hallgatói adtak elő rövid műsort, ezzel is emelve a kora délutáni esemény rangját, illetve a rendőrök védőszentjéről, Szent Györgyről is megemlékeztek pár mondatban.

Ezt követően Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei főkapitány jutalmakat adott át az eredményes szakmai munkát végző rendőröknek és munkatársaknak.

A Soproni Rendőrkapitányságot az a megtiszteltés érte, hogy a 2017-ben végzett munkája miatt megválasztották az Év Kapitányságává. Az ezzel járó serleget Szabó Jenő rendőr alezredes, kapitányságvezető vehette át.

Az Év Bűnügyi Szakembere Limpók Péter rendőr százados lett, a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának alosztályvezetője

Az Év Rendészeti Szakembere díjat  Kovács Szabolcs rendőr főtörzszászlós, a Csornai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának szolgálatirányó parancsnoka vehette át.

Az Év Hatrárrendésze kitűntető címet Megyimóri Péter rendőr főtörzszászlós, a Mosonmagyarórvári  Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztályának szolgálatparancsnoka kapta.

Az Év Szakszolgálati Szakembere díjat Barta Ivett, a Főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat ügyintézője vehette át a Főkapitánytól.

Az ünnepségen részt vett Radnóti Ákos győri alpolgármester is, aki a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának dicséretét és jutalmát adta át a következő rendőröknek, akik mind a Győri Rendőrkapitányság beosztottjai:

- Bognár Zsolt rendőr főhadnagy

- Székely Ákos rendőr hadnagy

- Raffai Zsolt címzetes rendőr főtörzszászlós

- Erki Tamás címzetes rendőr főtörzszászlós

- Köntös Rita címzetes rendőr főtörzszászlós

- Kockanics László címzetes rendőr zászlós

- Major Richárd rendőr főtörzsőrmester

- Vecsei Veszprémi Robertina rendőr őrmester

- Gyenge Dániel rendőr őrmester

- Kerkai Roland rendőr őrmester

Természetesen még számos más rendőr is elismerésben részesült, hiszen az ünnepségen részt vettek a megyéhez tartozó települések polgármesterei is, akik szintén megköszönték a Rendőrség és a rendőrök eredményes munkáját.

police.hu/HAK
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×