Folytatódik az Art Agora missziója

Folytatódik az Art Agora missziója

Képzőművészeti díjak átadásával és a tavaszi tárlat megnyitójával folytatódott a Rotary Club Győr Rába Art Agora kezdeményezése szerdán, a megyei kereskedelmi és iparkamara épületében

A kezdeményezők tavaly, nagyszabású kulturális program keretében, jótékonysági aukciót szerveztek, melyen lokálpatrióta művészek által felajánlott alkotásokat árvereztek el. Az így befolyt több mint hárommillió forintból művészeti képzéssel foglalkozó iskolák növendékeit támogatják pályázat útján.

Dr. Horváth Károly, a RC Győr Rába soros elnöke a rendezvényen kiemelte: ezekben a napokban nyílt Rotary-napokat tartanak országszerte, ahol szeretnék megmutatni, mivel is foglalkoznak. „Arra szövetkeztünk, hogy jót cselekedjünk. Ez a jó cselekedet pedig számokban is kifejezhető. A legújabbkori Rotary hazánkban eddig 7 milliárd forint jótékonysági adományt osztott szét, a Győr Rába klub az elmúlt 9 év során 12 millió forintot” – tájékoztatott a soros elnök.

 

Kottán Péter Vejtasa Dalmának adja át a pályázati díjat

Kottán Péter kincstárnok, a kuratórium alelnöke a pályázatról szólva elmondta, 11 középiskolás pályamű érkezett, mindegyiküket díjazták, a legtöbben eszközökre pályáztak. Technikai eszközöket vehettek át a Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola képviselői, valamint a Forrás Waldorf Általános Iskola és Gimnázium Vizuális Műhelye, Vejtasa Dalmának pedig egy művészeti táborban való részvételét támogatja a Rotary. Korábban az Art Agorára felajánló művészeket, és a jótékonysági esten fellépő fiatal tehetségeket is elismerte a Rotary.

Radek József vehette át a Pro Art Agora díjat

A 2018-ban alapított Pro Art Agora díjat elsőként Radek József, a Palatia Nyomda és Kiadó ügyvezető igazgatója vehette át mecénási tevékenysége elismeréséül a Rotary soros elnökétől.

Görcsné dr. Muzsai Viktória, a Győr Rába Klub idei terveiről szólva kiemelte, folytatódik az Art Agora projekt, melynek továbbra is az a célja, hogy a Győrhöz kötődő művészek és alkotásaik nagyobb publicitást, s egyben elismertséget kapjanak.

 

Az alkotók által felajánlott művek aukciójából befolyó összegből pedig továbbra is a fiatal tehetségeket kívánják támogatni. Az idei Egy este a művészetért jótékonysági rendezvény október 4-én lesz a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

 

 

Addig is lehet ismerkedni azokkal a győri művészekkel és műveikkel, akik a jó ügy mellé álltak. Az Art World Hungary Egyesület Tavaszi tárlatát is ezen a szerda estén nyitották meg. A kiállítók: Csizmadia István festőművész, Milu Milanovich Ildikó festőművész, Andorfi Rozália képzőművész, Horváth Ákos grafikus, Borbély Károly festőművész, Kurcsis László grafikusművész, Szabó Béla fotóművész, Kustán Melinda textilművész, Malasits Zsolt festőművész, Mózes László grafikusművész és Lipovics János szobrász.

A tárlat június végéig látható a kamara aulájában, kérésre az alkotók tárlatvezetéseket is tartanak.

 

Földvári Gabriella

Fotó: O. Jakócs Péter

 

 

Csatolt galéria: Art Agora 2018 május - fotó: O. Jakócs Péter
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×