Folytatódik az Idősvonal

Folytatódik az Idősvonal

Projektet zárt az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, de a tervek szerint folytatódik a sikerprogram.

Győr önkormányzata, valamint az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény még 2013 áprilisában indította el azt a projektjét, melyre közel 35 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyertek a konzorciumi partnerek. Bár hivatalosan szeptember 30-án ér véget a program, a felek a záró rendezvényen hangsúlyozták, hogy a nagy sikerre való tekintettel az Idősvonal a jövőben is elérhető lesz.

 

 

„Ennek a projektnek azért örültünk, mert mikor olvastuk a kiírást úgy láttuk, hogy ezt a programot az intézményünkre „szabták”. A szervezet- és szolgáltatásfejlesztési elképzeléseink között szerepelt régóta, hogy egy olyan információs bázist hozzunk létre, mely a lakosság egészét ki tudja szolgálni, továbbá az időskorral kapcsolatos kérdésekre bárkinek adekvát válaszokat adhat” – hangsúlyozta a Győr Plusznak Ráczné Németh Teodóra, az EESZI igazgatóhelyettese.

Ahogy azt az igazgatóhelyettes is kifejtette, a projekt célja többrétű volt. Egyrészt a különböző területeken dolgozó szakemberek együttműködésének hatékonyabbá tétele, másrészt a szépkorúak és családtagjaik tájékoztatása az időskorral járó változásokról, de igyekeztek arra is felhívni a figyelmet, hogy probléma esetén a rászorulók milyen segítségnyújtási lehetőségeket igényelhetnek.

 

 

„Célunk volt, hogy kialakítsunk egy jelzőrendszert, ennek gyakorlatilag a kicsúcsosodása az úgynevezett Idősvonal. Ez arra szolgál, hogy az együttműködő szervezetek, a lakosság, az idősek és bárki, aki olyan időssel kerül kapcsolatba, akinek problémája van, az általa megtett jelzésre a szolgáltatás tudjon reagálni, minél gyorsabban” – ezt már Szabóné Vörös Ágnes nyilatkozta portálunknak. Hozzátette, a megvalósítás csak úgy volt lehetséges, hogy a városban működő szervezeteknek, illetve intézményeknek az együttműködését kérték, és természetesen azt meg is kapták. „Ismét bebizonyosodott, hogy együtt elérhetjük a kitűzött célokat. Jó hír, hogy az Idősvonal a projekttel nem ér véget, tovább fogjuk működtetni, hiszen minden feltétel adott hozzá, ráadásul a napi munkánkba is beépült már” – fogalmazott a projektmenedzser.

Az élő kommunikációs csatornát, vagyis az Idősvonalat elérheti a 06-96/527-899-es telefonszámon, illetve az ellatasinfo@eeszi.hu e-mail címen.

Csapucha Adrienn

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×