Folytatódik az Ifjúság körút felújítása

Folytatódik az Ifjúság körút felújítása

Tavaly újult meg az Ifjúság körút egy része, a közelmúltban pedig megkezdődtem a második ütem munkálatai is.

Tavaly újult meg az Ifjúság körút egy része, a 77 millió forintos városi beruházás által pedig biztonságosabb lett a napi 25 ezer áthaladó járművet számláló, nagy forgalmú, adyvárosi utca. Az első szakasz után megkezdődött a második szakasz is, amely kétszázmillió forintba kerül – mondta el hetilapunknak Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, aki komoly lobbierőt jelentett a kormányzati források megszerzésében.

Mint arról már beszámoltunk, 2016 decemberében másfél milliárdos támogatásról döntött a kormány, amely többek között az Ifjúság körút fejlesztésének folytatását is tartalmazta. Akkor úgy fogalmazott, hogy a kormány elfogadta érveit, miszerint a győri Ifjúság körút felújítása a város és a térség kiegyensúlyozott fejlesztését szolgálja. A beruházás révén a lakótelepi környezet is tovább fejlődhet. Az Ifjúság körút felújításának második üteme nem csak az itt élők, de a győriek és a környező települések lakosainak dinamikusabb, biztonságosabb közlekedését egyaránt szolgálja.

 

A felújítás várhatóan 2018 tavaszán fejeződik be

 

Az útépítéshez szükséges kiviteli tervek júniusban készültek el. Már megkezdődtek a munkálatok, jelenleg az útfelújítás előtt szükséges közműcserék folynak. Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. megkezdte a gázvezetékek cseréjét, amely várhatóan októberre elkészül. A Győr-Szol Zrt. Hőszolgáltató üzletága szintén elindította a munkálatokat, ezek várhatóan szeptemberben fejeződnek be. Ezt követően a Pannon-Víz Zrt. kezdi meg az ivóvíz- és szennyvízvezetékek cseréjét.

Az útfelújítási munkálatokhoz várhatóan késő ősszel, tél elején adják át a munkaterületet a közmű-üzemeltetők. A kivitelezés három hónapot vesz igénybe, várhatóan 2018 tavaszán fejeződik be.

Mint az köztudott, az első szakasz keretében új aszfaltréteg került a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 77. közötti szakaszra, továbbá a távhő- és gázvezetékeket is kicserélték, csakúgy, mint a csatornafedlapokat, a víznyelő rácsokat, valamint az ivóvíz- és gázvezeték-elzárókat.

 

Koloszár Tamás

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×