Folytatódik az Ifjúság körút felújítása

Folytatódik az Ifjúság körút felújítása

Hétszázötven méter hosszban felújítják az Ifjúság körút 78-tól a Szigethy Attila útig tartó szakaszt. A munkálatok jelenleg is tartanak, jövő tavaszra várható a teljes befejezés.

Kara Ákos győri országgyűlési képviselő csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly azt kérte a kormánytól, hogy két győri beruházást soron kívül támogasson. Egyik a Praktiker körforgalom, a másik pedig az Ifjúság körút. Kérése meghallgatásra talált, mindkét beruházás zajlik.

Prédl Antal, az útkezelő szervezet vezetője (balra) és Kara Ákos (középen) országgyűlési képviselő

Az Ifjúság körút első szakasza már elkészült, a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 78. között kifogástalan minőségű úton közlekedhet az a tizenhatezer autó, amely naponta ezen a gyűjtőúton áthalad. A második szakasz a 78-tól a Szigethy Attila útig tartó 750 méteres szakaszt foglalja magában, amely a közművek cseréje nélkül 200 millió forintba kerül.

Prédl Antaltól, a városi útkezelő szervezet vezetőjétől a helyszínen megtudtuk, nyáron kicserélték a gázvezetékeket, jelenleg vízvezetékek cseréje zajlik, s ezzel párhuzamosan kötőréteg kerül az útra. Ennek befejezése után az utat ideiglenesen átadják a forgalomnak, s majd tavasszal folytatják a felújítást, amely a kopóréteg felvitelével lesz teljes.

Javában zajlanak a munkálatok

Az útburkolat felújítása során kicserélik a szegélyeket, a négy buszmegállónál bazaltbetonos felületet építenek. Az Ifjúság körút 34. számú háznál lévő gyalogátkelőhelyhez nyomógombos jelzőlámpát helyeznek el jövő tavasszal. Ez a berendezés sárga villogó üzemmódban fog működni, de ha a gyalogos megnyomja a jelzőlámpa nyomógombját, a program szabályozott keretek között piros jelzést ad az autós forgalomnak, és zöldet a gyalogosok számára.

A cél az, hogy az itt élők és az Ifjúság körúton áthaladók jó minőségű aszfalton, biztonságosan tudjanak közlekedni – fogalmazott Kara Ákos a sajtótájékoztatón.

Fotó: Marcali Gábor

Koloszár Tamás

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×