Folytatódott a kerékpárjelölési akció Győrben

Folytatódott a kerékpárjelölési akció Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával idén is megrendezték a Győri Rendőrkapitányság kerékpárjelölő programját.

 

A győri kerékpár-tulajdonosok ingyen jelöltethették meg és regisztráltathatták kétkerekűiket pénteken a Megyeház téren, valamint szombaton a Győri Rendőrkapitányság udvarán.

A program lényege, hogy a nyilvántartásba vett kerékpárok adatai országos rendszerben lesznek rögzítve, ami tartalmazza a jármű paramétereit, fényképeit, ezzel elősegítheti lopás esetén a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A bejegyzéshez a rendőrök egy adatlapot töltöttek ki a megjelentek személyes adataival, amiket elektronikusan rögzítettek az országos nyilvántartó rendszerbe. A regisztrált kétkerekűekről fotót is készítettek, majd az adatok felvételét követően a kerékpárokat egy speciális jelölő anyaggal egyedileg azonosítható számsorral látták el.

A rendőrség munkatársai többek között az alábbiakra hívták fel az érdeklődők figyelmét:

Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját!

Használjon két minőségi zárat (U-lakat, colstock zár)!

A lezárásra kiszemelt tárgy legyen legalább olyan erős, mint maga a lakat!

Jól látható, forgalmas helyen, ahol van térfigyelő kamera ott annak látószögében zárja le a kerékpárt!

A tárolásra használt helyiséget megfelelő védelemmel lássa el! Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!

Regisztráltassa a biciklijét a „BikeSafe” programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést! Részletek itt.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×