Folytatódott az egyetemen az energetikai korszerűsítés

Folytatódott az egyetemen az energetikai korszerűsítés

A Széchenyi István Egyetem az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül 680 millió forint vissza nem térítendő támogatásból felújította az igazgatási épültet, s jelenleg is tart az E szárny rekonstrukciója.

Ezt Kara Ákos és Simon Róbert Balázs államtitkárok, győri országgyűlési képviselők jelentették be az egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

– A beruházás első ütemének segítségével az egyetem igazgatási épülete új külső nyílászárókat, homlokzati és lapos tető hőszigetelést kapott, emellett napelemes rendszert építettek ki és korszerűsítették az épületgépészeti fűtésrendszert is. A közel 3000 négyzetméter területű épület teljes energetikai felújítása elkészült – mondta Tamándl László, a Pályázati Iroda vezetője.

A fejlesztés eredményeként a Széchenyi István Egyetem igazgatási épülete biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb, környezetbarát épületként működhet tovább – hangsúlyozta Földesi Péter rektor, majd hozzátette: a korszerűstés végére maradt az igazgatási épület, így nem érhet senkit vád, hogy a rektor és a kancellár azzal az épülettel kezdte, ahol éppen ők dolgoznak.

– A fő célunk az, hogy a vidéki felsőoktatási intézmények között a győri legyen a harmadik legnagyobb – mondta Kara Ákos, majd  kiemelte, hosszú és átgondolt folyamat eredményeként 10 év alatt két milliárd forint jutott az egyetem energetikai beruházásaira, a cél pedig az volt, hogy ne csak esztétikus legyen, hanem a működtetés is kevesebbe kerüljön.

A sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs bejelentette, egy kormánydöntés eredményeként heteken belül ingyenesen megkapja az egyetem az egykori Kekszgyár területét, ahol technológiai parkot alakítanak ki.

– Az intézmény gazdálkodása stabil, a hallgatói létszám pedig évről-évre folyamatosan emelkedik – zárta gondolatait a képviselő, a dicséretet a rektornak és Filep Bálint kancellárnak címezve.

GY. P.
Fotó: Marcali Gábor

 

 

Csatolt galéria: Energetikai korszerűsítés az egyetemen
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×