Kedden zárják le a Kossuth hidat

Kedden zárják le a Kossuth hidat

Felújítási munkák miatt nyárra lezárják a Kossuth hidat, a Rónay Jácint utat és a Kálóczy teret.

A Kossuth híd, Rónay Jácint út és Kálóczy tér felújításának munkái már március közepén elkezdődtek. A Rónay Jácint útnak az Ady Endre és Damjanich utcák közötti szakaszán közműcserék zajlottak útlezárás mellett, a forgalmat a kétirányúsított Kálóczy térre terelték. A vakáció kezdetével a teljes Rónay Jácint utca munkaterület lesz, a Kálóczy térrel és a Kossuth híddal együtt  – számolt be Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

 

A lezárás során a Kálóczy térre és a Rónay Jácint útra csak a célirányú forgalom hajthat be, áthajtásra nem lesz lehetőség. A Kálóczy térre az Egyetem felől, a Rónay Jácint útra a Hédervári út felől lehet behajtani autóval az ingatlantulajdonosoknak. A Damjanich-Ady utcák, a Dózsa György rakpart a Rónay Jácint utcánál le lesz zárva, zsákutcák lesznek. Mindhárom utca Rónay úthoz eső szakaszait kétirányúsítják. A Rónay Jácint úttól keletre lévő utcák csak a Báthory, vagy Szabadrév utcák felől lesznek megközelíthetők, így a Tulipános-iskola udvara a Báthory út – Damjanich utca irányából lesz használható.

 

Nagyobb méretért kattintson a képre!

 

A Kossuth híd zárása csak a gyalogos forgalmat nem érinti, a járművek június 16-tól, keddtől nem hajthatnak fel a hídra. A híd a felújítás során be lesz állványozva, a régi festékréteg eltávolítását homokszórásos módszerrel végzik, melyhez az acélszerkezetet szó szerint kell csomagolni.

A zárás nyomán a Móricz Zsigmond alsó rakparti út zsákutca lesz, áthajtásra nem lesz mód. A Káptalandomb az alsó rakparti út felől lesz megközelíthető. A híd lezárása nem érinti az alsó rakparti parkolást, változatlanul használható minden parkolásra engedett felület.

 

Az összevont felújítási munkák során a híd új festést, új aszfaltréteget és dilatációs szerkezetet kap, valamint megújul a híd közvilágítása és díszvilágítása is. A Rónay Jácint úton megszüntetjük az egyirányú kerékpárutat, helyette a Tulipános-iskola felőli oldalon lesz kétirányú a kerékpárút – igazodva az előtte és utána lévő kerékpárút szakaszok elrendezéséhez. Megújul az útburkolat és a járda is. „A Kálóczy téren szintén új útburkolat épül, jobban használható parkolási elrendezéssel, párhuzamos és ferde beállással kombináljuk a beállási lehetőségeket.” – zárta a szóvivő.

 

A buszok is terelőútvonalon

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. értesíti utasait, hogy 2015. június 16-án (kedden) üzemkezdettől várhatóan augusztus 31-ig a Kossuth híd lezárása miatt a 6, CITY jelzésű autóbuszok az alábbi terelőútvonalakon közlekednek.
A CITY jelzésű autóbuszok a Munkácsy Mihály utca – Szent István út – 14-es út – Vas Gereben utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kiss János utca – Pálffy utca – Teleki László utca – Szent István út – Aradi vértanúk útja – Zechmeister utca – Munkácsy Mihály utca útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Széchenyi István Egyetemet (amely azonban nyáron is elérhető marad a 2B, 6, 6B, 9, 11, 11A, 19 vonalak használatával) és a Dunakapu teret, a Schwarzenberg utcai megállóhely pedig áthelyezésre kerül a Kiss János utcába. A Munkácsy Mihály utcában ideiglenes végállomás kerül kialakításra a CITY-buszok számára, ahol fel- és leszállási lehetőség is lesz, valamint az onnan induló CITY-járatok a Eötvös park megállóhelyen is megállnak, ezáltal a Belváros nyugati része is elérhető lesz, és a nyugatról érkező regionális autóbuszokról is át lehet szállni a CITY-járatokra. A módosított útvonal miatt a CITY-járatok a közbeeső megállóhelyek nagyobb részét a megszokottól eltérő időpontban (és esetenként az út szemközti oldalán) érintik, ezért kérjük Tisztelt Utasainkat, utazás előtt szíveskedjenek tájékozódni a pontos menetrendről.
A 6-os jelzésű autóbuszok csúcsidőben az időveszteség minimalizálása érdekében mindkét irányban a Hédervári út – Széchenyi István Egyetem (megfordulás a Kálóczy téri körforgalomban) – Szövetség utca – Széchenyi híd – 14-es út útvonalon közlekednek, emiatt nem érintik a Dunakapu tér, a Dunapart Rezidencia és a Vas Gereben utca megállóhelyeket (utóbbi kettőt ebben az időszakban a CITY-busz szolgálja ki), viszont a többletgyaloglás mérséklése céljából Kismegyer felé is megállnak a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen (és változatlanul a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyen is). A Széchenyi István Egyetemhez az autóbuszok mindkét irányban betérnek, és az útiránynak megfelelő oldalon található megállóhelyen állnak meg.
A Dunapart Rezidencia és Városrét egész napos kiszolgálása érdekében a CITY-busz üzemidején kívül, továbbá a közvetlen Révfalu – piac kapcsolat biztosítása érdekében egész szombaton a 6-os autóbuszok mindkét irányban 6B jelzéssel betérnek a Vas Gereben utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kiss János utca – Schwarzenberg utca útvonalra, és megállnak a Vas Gereben utca, a Dunapart Rezidencia és a Schwarzenberg utca megállóhelyeken is (az eltérő irányú autóbuszok megállóhelyei a félreértések elkerülése érdekében egymástól néhány méter távolságra kerülnek kialakításra, ezért kérjük Tisztelt Utasainkat, figyeljék a megállóhelyi tájékoztató táblákat). A fentiek miatt néhány 5-ös és 6-os járat indulási időpontja néhány perccel módosul.

Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. értesíti utasait, hogy június 16-án (kedden) üzemkezdettől várhatóan augusztus 31-ig a Kossuth híd lezárása miatt a 6, CITY jelzésű autóbuszok az alábbi terelőútvonalakon közlekednek:

 

A CITY jelzésű autóbuszok a Munkácsy Mihály utca – Szent István út – 14-es út – Vas Gereben utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kiss János utca – Pálffy utca – Teleki László utca – Szent István út – Aradi vértanúk útja – Zechmeister utca – Munkácsy Mihály utca útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Széchenyi István Egyetemet (amely azonban nyáron is elérhető marad a 2B, 6, 6B, 9, 11, 11A, 19 vonalak használatával) és a Dunakapu teret, a Schwarzenberg utcai megállóhely pedig áthelyezésre kerül a Kiss János utcába. A Munkácsy Mihály utcában ideiglenes végállomás kerül kialakításra a CITY-buszok számára, ahol fel- és leszállási lehetőség is lesz, valamint az onnan induló CITY-járatok az Eötvös park megállóhelyen is megállnak, ezáltal a Belváros nyugati része is elérhető lesz, és a nyugatról érkező regionális autóbuszokról is át lehet szállni a CITY-járatokra. A módosított útvonal miatt a CITY-járatok a közbeeső megállóhelyek nagyobb részét a megszokottól eltérő időpontban (és esetenként az út szemközti oldalán) érintik, ezért kérik az utasokat, utazás előtt tájékozódjanak a pontos menetrendről.

 

 

A 6-os jelzésű autóbuszok csúcsidőben az időveszteség minimalizálása érdekében mindkét irányban a Hédervári út – Széchenyi István Egyetem (megfordulás a Kálóczy téri körforgalomban) – Szövetség utca – Széchenyi híd – 14-es út útvonalon közlekednek, emiatt nem érintik a Dunakapu tér, a Dunapart Rezidencia és a Vas Gereben utca megállóhelyeket (utóbbi kettőt ebben az időszakban a CITY-busz szolgálja ki), viszont a többletgyaloglás mérséklése céljából Kismegyer felé is megállnak a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyen (és változatlanul a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyen is). A Széchenyi István Egyetemhez az autóbuszok mindkét irányban betérnek, és az útiránynak megfelelő oldalon található megállóhelyen állnak meg.

 

 

A Dunapart Rezidencia és Városrét egész napos kiszolgálása érdekében a CITY-busz üzemidején kívül, továbbá a közvetlen Révfalu – piac kapcsolat biztosítása érdekében egész szombaton a 6-os autóbuszok mindkét irányban 6B jelzéssel betérnek a Vas Gereben utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kiss János utca – Schwarzenberg utca útvonalra, és megállnak a Vas Gereben utca, a Dunapart Rezidencia és a Schwarzenberg utca megállóhelyeken is (az eltérő irányú autóbuszok megállóhelyei a félreértések elkerülése érdekében egymástól néhány méter távolságra kerülnek kialakításra, ezért kérik az utasokat, figyeljék a megállóhelyi tájékoztató táblákat). A fentiek miatt néhány 5-ös és 6-os járat indulási időpontja néhány perccel módosul.

 

 

A részletes menetrend az http://www.enykk.hu/ oldalon található.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×