Forgalomkorlátozás az M1-es autópálya Rába-hídján

Forgalomkorlátozás az M1-es autópálya Rába-hídján

Javítási munkálatok miatt időszakosan egy sávon haladhat a forgalom az M1-es autópálya Rába-hídján Hegyeshalom irányába.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 124-es kilométernél található Rába-híd dilatációs szerkezet javítási munkálataihoz kapcsolódóan korábban úgynevezett 2+1+1 sávos terelést építettek ki a szakemberek. Ezen terelésben a Hegyeshalom felé vezető oldalon az M1-es autópálya érintett szakaszán a belső és külső sávokat lezárták, a nehézgépjárműveket a leállósávra, míg a személyautókat a Budapest felé vezető oldalra terelték. A főváros felé a közlekedők így eddig a leálló-, illetve a külső sávon haladhattak a munkavégzés ideje alatt.

 

 

A javítási munkák következő, befejező ütemeként hétfő este 20 és reggel 6, illetve kedd éjszaka is este 20 és reggel 6 óra között a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalt teljes egészében lezárják, így a személyautóval és a nehézgépjárművel közlekedők is a Budapest felé tartó oldalra terelt egy sávon haladhatnak Hegyeshalom irányába. A teljes ideiglenes terelést még a húsvéti ünnepek előtt, április 17-én, szerdán elbontják, melynek során mindkét irányban 1-1 sávon közlekedhetnek majd az arra járók reggel 8 és 14 óra között. Ezt követően, vagyis előreláthatóan szerda délutántól már korlátozás nélkül haladhatnak a közlekedők a pálya ezen szakaszán.

Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri.

 

Forrás, fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×