Forgalomkorlátozások városszerte

Forgalomkorlátozások városszerte

Átépítések, felújítási munkálatok, illettve gázvezeték cseréje miatt több helyen is forgalomkorlátozásokra kell számítania a győrieknek.

A Bécsi kapu tér átépítése miatt a térre továbbra sem lehet behajtani engedéllyel sem, csak a gyalogosok számára biztosított a közlekedés. A Rába kettős híd Bécsi kapu tér előtti aszfaltos szakaszán felmarták a burkoltot, itt egyenetlen útfelületen kell az autósoknak áthaladni. A korábban meghirdetetthez képest néhány nappal később, jövő héten csütörtökön és pénteken zárják le a forgalom elől a Rába kettős hidat, ekkor a forgalmat a Petőfi-hídra fogják terelni.

Csomópont átépítés miatt sávlezárás lassítja a haladást a Teleki úton az Árpád úti csomópontnál. Itt szombaton aszfaltozás miatt (2018. november 10) ideiglenesen egyirányúsítják a Teleki utat a Szent István út felé, ekkor a Szent István út felől nem lehet behajtani a Teleki útra. Az aszfaltozás ideje alatt az Árpád utat lezárják a Teleki útnál. Vasárnap nem lesz útlezárás.

Hétfőn a Teleki út már mindkét irányban járható lesz korlátozások mellett, de aszfaltozási munkálatok miatt az Árpád út továbbra is zárva lesz a Teleki útnál mindkét irányból. A terelések nem érintik a menetrend szerinti autóbuszok útvonalát, megállóhelyeit.

Gázvezetéket cserélnek a Gárdonyi úton a Szent István út és Árpád út között. A fél útpályát le kellett zárni a forgalom elől, ezért egyirányú jelenleg ez az útszakasz az Árpád út felé.

Beléptető rendszert telepítenek az Aradi Vértanúk útján és a Virágpiacon, ezért útszűkületre, úton folyó munkálatokra számítsanak az Aradi Vértanúk útja – Bajcsy-Zs. út csomópontnál, valamint a Virágpiac – Zechmeister út csomópontnál.

A Szigethy Attila úton útfelújítás és csomópontátépítés folyik a Kodály Zoltán út és Bartók Béla út között, emiatt csak egy-egy sáv áll rendelkezésre irányonként. A Szigethy Attila útról továbbra sem lehet balra kanyarodni a Tihanyi Árpád út felé, helyette a Kodály Zoltán úti, vagy a Szent Imre úti csomópontnál lehet balra kanyarodni.

A közel 800 méter hosszú munkaterületen belül 30km/h sebességkorlátozás van érvényben, ehhez a zöldhullám programját is módosítani kellett. Azt javasoljuk, hogy megváltoztatott forgalmi sáv kiosztások, és a lassabb haladási ütemre módosított zöldhullám program miatt ne megszokásból közlekedjenek. A csomópontokhoz közeli sávváltások miatt célszerű nagyobb követési távolságot tartani.

Nem messze a Szigethy Attila úttól, a Szabolcska Mihály utcában is útfelújítás kezdődött. A Körkemence utca és a Sport utca közötti szakasz felújítása van napirenden, jelenleg a burkolat marása folyik a Körkemence utca és a Vezér utca között, ezen a szakaszon a szegélyelemeket és a járdaburkolatot is kicserélik. A munkaterületen szakaszosan megállási tilalmat rendelnek el, kérjük figyeljék a kihelyezett tiltó, korlátozó táblákat.

Új jelzőlámpa kezdte el működését Marcalváros II-n, a Mécs László út – Kovács Margit utca kereszteződésében. A jelzőlámpa próbaüzeme tegnap kezdődött el, a működése alatt még kisebb javítások, beállítások várhatóak. Fontos tudnivaló, hogy a program úgynevezett kerekzöldes – régi és talán ismertebb nevén telezöldes – programmal fut, így a zöld jelzés során a kanyarodás szabályait is figyelembe kell venni.

 

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete

Képünk illusztráció / Győr+ Archívum

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×