Fröccsözzünk, mások örömére is!

Fröccsözzünk, mások örömére is!

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Győrben a Rotary Fröccsnapokat, ahol a finom frissítők mellett idén is a jótékonyságé a főszerep.

A jól megszokott helyszínen, a Széchenyi téren vár majd mindenkit az a 12 faház, ahol a Győri Rotary Club tagjai is mérik a frissítő, gyöngyöző italokat július 13–15. között. A rendezvény részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

– A város örül annak, hogy immár tizennegyedszer is a Fröccsnapok mellé állhat – kezdte Radnóti Ákos alpolgármester. – Mindig is fontosnak tartottuk az önkormányzatnál, hogy a különféle civil szervezeteket támogassuk. A Rotary Fröccsnapok pedig hosszú évek óta a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd versenyt segíti, amely szintén fontos eseménye a városnak. Győrben a fröccsnek pedig Jedlik Ányos révén történelme van. Számos program vár mindenkit, ám én továbbra is arra biztatom a civil szervezeteket, hogy keressenek bennünket bátran, s ha a cél a támogatásról szól, akkor mi is kezdeményezés mellé állhatunk. Mit is kívánhatnék, mint hogy folytassa tovább a Rotary Club, amit elkezdett, s mindenkinek jó szórakozást! - zárta az alpolgármester.

 

A rendezvény részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be.

– A Fröccsnapok, mióta létezik, természetesen Jedlik Ányos emléke előtt is tiszteleg. Az alapgondolat az volt, hogy szervezzünk jótékonysági fröccskínálást, a befolyt összeget pedig minden évben ajánljuk fel a Szép magyar beszéd verseny, valamint más karitatív jellegű programok támogatására – mondta el dr. Horváth József ötletgazda, aki egyben a Rotary Club alapító elnöke is.

Kákonyi Gábor soros elnök kitért az idei résztvevőkre is, megemlítve, hogy például Dunaszerdahelyről és Sátoraljaújhelyről is érkeznek borászok, hogy a fröccseiket jótékony céllal kínálják. Arról is beszámolt, hogy egyre több borlovagrend áll a rendezvény mellé, amelyet ez úton is üdvözölt. Németh Tibor alelnök – átvéve a szót – arra is kitért, hogy a győri Harley Davidson Club tagjai is az ügy mellé álltak, köszönet érte!

Az idei Fröccsnapok újdonsága egyébként a Fröccsterasz, ahol a nagyszínpadi produkciók mellett a kisebb formációk is bemutatkozhatnak. A programkínálat pedig ismét színes és szórakoztató. Fellép többek között a Friends Big Band a Vintage Dolls énekes trióval, de itt lesz Malek Andrea is, hogy a Group n Swing zenekar műsorát ne is említsük. Minden további részlet kiderül az esemény műsorfüzetéből.

Fotó: Marcali Gábor

Havassy Anna Katalin

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×