Gazdag kínálat a győri Ünnepi Könyvhéten

Gazdag kínálat a győri Ünnepi Könyvhéten

Könyvvásárral, könyvbemutatókkal és színpadi programokkal is készül a dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér az idei 90. Ünnepi Könyvhétre és 18. Gyermekkönyvnapokra június 13–15. között a belvárosban.

Az idei rendezvény levéltári konferenciával kezdődik, amelyet a győri (kismegyeri) csata 210. évfordulója alkalmából szerveznek – tájékoztatott Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató.

A Baross úton felállított standokon 17 könyvkiadó, könyvesbolt, intézmény kínálatából válogathatnak a könyvbarátok kedvezményesen, naponta 10 és 18 óra között.

Az ünnepélyes megnyitóra június 13-án 15 órakor kerül sor, ahol köszöntőt mond dr. Somogyi Tivadar alpolgármester és Jánosi Zoltán József Attila-díjas irodalomtörténész.

A Kisfaludy Károly Könyvtárban többek mellett Benedek Szabolcs: Vörös, mint a vér; Csender Levente: A különleges Meditittimó kalandjai című könyvét, Ittzés Gergely fuvolamódszertani könyvét, Márfi Attila Győr színészetéről írott kötetét, Szávai Géza: Amiért élünk; Tóth Krisztina: Fehér farkas, Zsebők Csaba: Tiszta szívvel 1956-ban című legújabb munkáját mutatják be.

Győri szerzők dedikálják legfrissebb kötetüket, többek mellett az érdeklődők találkozhatnak Gősi Valival, Hámor Vilmossal, Kerecsényi Évával, Dittrcih Pankával, Arany Piroskával.

A Csónakos-szobornál felállított színpadi programok közül az igazgató Bognár Szilvia és zenekara koncertjét, a Kajárpéci Vízirevű előadását, a Fabula Bábszínház vásári komédiáját, a Belvárosi Betyárok gyerekműsorát ajánlja a látogatók figyelmébe.

A szabadtéri programok esőhelyszíne a Kisfaludy Károly Könyvtár (Baross G. út 4.) .

Részletes program ITT.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor/ Győr+ archív

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×