Gazdára talált a Bedi Eszti-emlékdíj

Gazdára talált a Bedi Eszti-emlékdíj

Hétfőn este, a Bedi Eszti emlékére rendezett gálán kiderült, kire érkezett a legtöbb szavazat a közönségtől.

Az augusztusban az égi társulatba költözött Bedi Eszter súgó, rendezőasszisztens emlékére alapított díjat két barátja, Venczel Kovács Zoltán színész és Tóth Zoltán operatőr. Az elismerés Esztin keresztül azokról a takarásban dolgozókról szól, akik nap mint nap tesznek azért, hogy esténként felmehessen a függöny, nélkülük nem jöhetnének létre az előadások.

Az idei jelöltek voltak: Bazsóné Pongrácz Eszter fodrász, Abdai Bálint hangosító, Fehér Zoltán kellékes, Barti László díszítő, Baracsi Orsolya jelmeztervező, Vlasics Rita súgó, Karácsony Angéla ügyelő a Győri Nemzeti Színházból és Horváth Bálint, Vaskakas világosítója.

A közönség interneten választhatta ki kisfilmek alapján, kié legyen az elismerés. Az eredmény a hétfő esti gálán derült ki, melyen Eszti művészbarátai léptek fel: elsőként Bazsóné Pongrácz Eszter fodrásznak ítélték oda a díjat.

A Győri Nemzeti Színház háttérdolgozója egy Lengyel József által készített maci-tortát, egy szintén mackót – Eszti kedvenc kabalaállatát – ábrázoló kerámiaszobrot, valamit egy wellness-hétvégét kapott.

 

Fotó: Mezősi Kristóf

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×