Gázfröccs tévéműsor: Oázistól a kaktuszokig - négyezer kilométer Amerikában

Gázfröccs tévéműsor: Oázistól a kaktuszokig - négyezer kilométer Amerikában

Egy teljesen új, egy régi és egy kalandos. Így foglalhatnánk össze röviden a Gázfröccs huszonkettedik televíziós adásának témáit.

A műsorban tesztelt egyik autóról, az RS3-ról bővebben is olvashatnak egy teszt-cikkben, így az Audi új büszkeségéről csak annyit, szomorúak voltunk, amikor a forgatási nap végén vissza kellett vinni. A győri sportautó mellett egy használt VW Passat CC-t is tesztelt a stáb, mégpedig azzal a céllal, hogy véleményt alkothasson, vajon megér-e egy hétéves, több mint háromszázezer kilométert futott, szinte minden extrával felszerelt, jó állapotban lévő és folyamatosan szervizelt német autó csaknem hárommillió forintot. A műsorban a sztorizgatásnak is teret adtunk, a győri Szabó Gábor ugyanis nem akármilyen kalandba vágott bele az év elején, ott volt a Baja4000 nevű futamon az Egyesült Államokban és Mexikóban.

A szervezők jelmondata is sokat sejtet a futamról: Bárki. Bármivel. Bárhogy. Ha legális, jöhetsz vele! A túrán indulhattak autók, motorok, quadok, kamionok is. A Budapest–Bamako rali mintájára szervezett futam Los Angelesből rajtolt, és tíz nappal ké- sőbb, ugyancsak az „angyalok városába” tért vissza. Eközben a versenyzők 4000 kilométert tettek meg a mexikói Baja-félsziget alsó csücskén fekvő Cabo San Lucasig, majd észak felé fordulva, visszatértek a kaliforniai metropoliszba. „Autót vinni a tengerentúlra borzalmasan drága mulatság lett volna, ezért előre, itthonról béreltünk egy terepjárót, egy Toyota 4Runnert. Ez nagyon jó választásnak bizonyult, ennél tökéletesebb autót arra a változatos terepre nem is találhattunk volna. És aztán belevágtunk a tíznapos őrült utazásba” – mesélt a kaland kezdetéről Szabó Gábor. A tervezett etapok között szerepelt a híres 66-os út egyik szakasza, a Joshua Tree nemzeti park, a Salton-tó és Slab City, majd a résztvevők dél felé áthaladtak Észak-Amerika neves dűnerendszerén is. Mexikóban egyéb nehézségek mellett sóstó, földút, homokos tengerpart, csillagos égbolt, valamint kaktuszerdő várta a csapatokat. A viadal nemcsak a kalandról, hanem a jótékonyságról is szólt. A verseny egy alapítvány munkáját is támogatta, amely elhagyott és árván maradt gyerekekkel foglalkozik a Baja-félszigeten. Azt, hogy hogyan sikerült a túra a győrieknek, megtudhatják a Gázfröccs legújabb adásából.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×