Görbicz Anitáék teljesítették Balázs álmát

Görbicz Anitáék teljesítették Balázs álmát

Hihetetlen élményben volt része szerda délután Magyar Balázsnak, aki egy kicsit bepillanthatott a Győri Audi ETO KC csapatának életébe. A „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM” nevű program és a kézilabda klub újabb vágyat teljesített, példát állítva mindenki elé.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű személyek számára nyújt lehetőséget abban, hogy kipróbálhassák magukat az álom munkahelyen. A program 2015-ben indult, azóta már országos méretűvé nőtt.

Szerda este Magyar Balázst az Audi Aréna Győrbe kísérte két gondozója Kovács Anikó és Csóka Ramóna. A szakemberek elmesélték, Balázs fanatikus rajongója a zöld-fehér lányoknak, egészen kicsi kora óta lelkesen nézi a mérkőzéseket. A családja támogatja a kézilabda iránti szenvedélyét, így a sérültséggel élő fiatalembernek a mindennapjaiban is jelen van a kézilabda.

– Balázs nagyon várta a mai napot, már vagy egy hete csak arról beszél, hogy találkozik a kedvenceivel – kezdte Anikó.

– Sőt, mivel azt is tudta, hogy együtt edzhet a lányokkal, lelkesen gyakorolt, próbálgatta a dobásokat, hogy minél jobban menjen neki. Azt is mondta, hogy nem izgul, de azért mi láttuk rajta, hogy egy kicsit megilletődött. Ám hamar feloldódott a mindenki kedvességet tapasztalva, na meg a lányokat meglátva – csatlakozott kolléganőjéhez Ramóna is.

A fiatal srácnak egyébként Görbicz Anita a kedvence, így külön öröm volt, hogy a győriek csapatkapitányával edzhetett együtt. Lelkesen és becsülettel végezte a bemelegítő gyakorlatokat, s persze boldogan hallgatta Anita tanácsait. Sőt, még az a vágya is teljesült, hogy az világsztárokkal teletűzdelt csapat csak neki tapsolt és állt össze egy közös fotó erejéig. A közös bemelegítés után pedig közelebbről is megismerkedhetett az Audi Arénával, s az egyik lelátóról végig is nézhette kedvencei edzését.

Az ÁLOM nem válhatott volna valóra, ha nincs Szabó Tamás, a Győri ETO KC kommunikációs és nemzetközi igazgatója, aki a Győr+ Médiának elmondta: nem kellett gondolkozni, hogy igent mondjanak-e a felkérésre.

Balázs egy fantasztikus srác, jó volt látni ahogy csillog a szeme! Fontosnak tartjuk, hogy valamit visszaadjunk a társadalomnak abból a szeretetből, támogatásból és elfogadásból amit itt a klubnál tapasztalunk nap, mint nap. Szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott munkaképességű embereknek is vannak álmaik, vágyaik amiket nem is olyan nehéz teljesíteni. S szerettük volna felhívni a cégvezetők figyelmét arra, hogy a Balázshoz hasonló srácoknak, lányoknak rengeteget jelent a közösséghez tartozás, a közös élmények. Ha már néhány ember életét sikerül megváltoztatni az ilyen kezdeményezésekkel, akkor már megérte!

A győri lányok egyébként nem csak kiváló teljesítményükről ismertek, hanem kedvességükről és nyíltságukról is. Győrbe a csapat és a közönség nagyon egymásra talált, minden egyes mérkőzés egyben találkozás is a kedvencekkel.

– Szerintem az ETO abban is különleges klub, hogy a játékosok elérhetők, megszólíthatók és nyílt közössége alkotnak – folytatta Szabó Tamás. – A mérkőzések után mindenki megkaphatja a pacsit, az aláírást, a közös fotót. Hazai és külföldi világsztárok játszanak nálunk, de ismerhetik a szurkolók bennük az embert is. Erre mindig nagyon figyeltünk és fogunk is. A szurkolók ezt elismerik, örülnek a találkozásoknak és tiszteletben tartják a határokat is. Figyelünk egymásra itt Győrben, s ez is a sikerünk egyik záloga – zárta a nemzetközi igazgató, aki azt is hozzátette: nem a mai volt az első és utolsó eset, amikor ilyen álmok megvalósulásában segítenek.

Balázs pedig örök élményekkel távozhatott imádott csapata edzéséről, emlékben a játékosok által dedikált könyvet is kapott, amit már az Audi Arénéban is boldogan nézegetett. A gondozói még odasúgták nekünk: ahogy ismerik a srácot, még hetekig erről a találkozásról beszél majd, s ha ismét ETO meccset néz a tv-ben, már ismerősként köszöntheti a lányokat. Mert szerda este egy újabb álom valósult meg Győrben…

Havassy Anna Katalin
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×