Görbicz Anitával buszozhatunk

Görbicz Anitával buszozhatunk

A Győri Audi ETO KC kézilabdázójával, pontosabban a világ legjobb játékosának is megválasztott Görbicz Anita hangjával ezentúl naponta találkozhatnak azok, akik az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ buszain utaznak Győrben.

A Bajnokok Ligája-címvédő klub csapatkapitánya a megyei Rendőrfőkapitányság különleges bűnmegelőzési projektjéhez csatlakozott, így a világkasszis sportoló figyelmezteti az utasokat a bűnmegelőzés fontosságára, és arra, hogy mire kell ügyelniük, hogy ne legyenek bűncselekmények áldozatai.

A projekt főszervezője, a megyei rendőrség vezetője, Csizmadia Gábor dandártábornak elmondta, hogy a rendőrség mindennapi munkájában amellett, hogy igyekszik a legmagasabb szinten biztosítani és fenntartani a közrendet, másik fontos területként a baleset- és bűnmegelőzést helyezi előtérbe. „Az ilyen kampányok fontos része, hogy az üzenetek, információk minél több emberhez eljussanak. A tömegközlekedést kis túlzással, az egész város, az egész megye lakossága használja, ez több tízezer embert jelent naponta. Őket a járművekre kihelyezett plakátokon próbáljuk tájékoztatni, és jó néhányan biztosan felkapják majd a fejüket, mikor Görbicz Anita hangja szólal meg a járműveken. Anita az ország egyik legismertebb sportolója, így nagy segítség számunkra, hogy részt vesz a kampányban” – nyilatkozta Csizmadia Gábor dandártábornok.


A hangüzentek egyelőre a győri buszokon és a buszmegállókban hangzanak majd el. Az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ győri központjának vezetője, Szabó Gábor elmondta, hogy örömmel álltak a kezdeményezés mellé. „Számunkra is fontos szempont a biztonság és a bűnmegelőzés. Naponta 84 busz közlekedik Győrben, melyek több, mint 70 ezer embert szállítanak, így különösen fontos, hogy a kampány mellé állhattunk, és segítségével minél szélesebb réteget tájékoztathatunk.” – nyilatkozta a központvezető.


„Nagyon örültem a megkeresésnek, azonnal igent mondtam a felkérésre. A Győri Audi ETO KC csapatkapitányaként a klub és magam nevében csak azt mondhatom, nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk egy ilyen fontos, figyelemfelhívó kampányban. Amellett, hogy igyekszünk a pályán bizonyítani, próbálunk segíteni, ahol tudunk” – mondta Görbicz Anita, akinek hangját gyakran fogják hallani a győri buszokon utazók.  A csapatkapitány azt is elárulta, hogy ugyan ő már régen szállt fel helyi buszra, de a közeljövőben ezt bepótolná. „Szeretnék én is többet busszal utazni a közeljövőben, hogy megismertethessem kisfiammal a tömegközlekedést. Biztosan érdekes lesz visszahallani a saját hangomon megszólaló felhívást” – mondta Görbicz Anita.
A szeptember 14-én induló kampány részeként a 12 különböző hangüzenet egyelőre a győri helyi buszjáratokon lesz hallható, de a figyelemfelkeltő kampány plakátjaival megyeszerte találkozhat az ÉNYKK utasközönsége.

 

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×