Grillszezon: egzotikus ananászsaláta

Grillszezon: egzotikus ananászsaláta

Elérkezett az az időszak, amikor elővehetjük kedvenc grill-, barbeque sütőinket és az ezekhez tartozó extrém receptjeinket!

A kerti sütögetés eltér minden konyhai technikától: készülünk rá, üldögélünk, várjuk, egészen más ízeket remélünk és ezért sokkal gondosabbak is vagyunk az alapanyagok kiválasztásánál, beszerzésénél.

A húsok és főfogások mellett a salátákban is hatalmas lehetőség rejlik: gyümölcsök, zöldségek, sajtok és szószok egyaránt mehetnek egy tányérba, mi több, akár egy kreatív tányérba, mint ahogy ebben a receptben is. Mindig a szezonális és üdítő gyümölcsöket, zöldségeket preferálom, de nyáron a citrusok felénk is finomabbak, hiszen az érettebbek érkeznek errefelé is. Mindemellett a savanykásságát biztosítják egy szósznak, salátának. Az ananászt az egzotikus gyümölcsök királynőjének tartom, amihez gyakorlatilag bármit bátran párosíthatok, ezért kísérleteztem vele újra és bevált. A hagyma, a sajtok és a krémes íz tökéletes kombináció ebbe a gyümölcsbelsőbe.

 

 

Bevásárló lista:

1 db ananász

100 g sonka

100 g eidami sajt

3 ek görög joghurt

1 kis fej lila hagyma

csipet só

 

Elkészítés:

1. Az ananászt megmosom, majd a felső részét levágom, félreteszem.

2. A megmaradt alsó rész belsejét kivájom, felkockázom.

3. Egy külön tálban összekeverem a szeletelt sajttal, kockázott sonkával, apróra vágott hagymával és a joghurttal.

4. Visszatöltöm az ananász héjába, kevés zölddel tálalom a sültek mellé.

 

Tipp: Sokkal jobb, ha azonnal fogyasztjuk, mert minél tovább áll a saláta, annál intenzívebb lesz a hagyma íz benne.

 

 

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×