Gyászol az Egyetem – elhunyt dr. Sziray József

Életének 70. évében elhunyt dr. habil Sziray József egyetemi docens, okleveles villamosmérnök, műszer- és szabályozástechnika szakmérnök, a Széchenyi István Egyetem Informatika Tanszékének egykori vezetője.

Dr. Sziray József a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett magas szintű elméleti szakmai felkészültségét munkahelyein, a budapesti Számítástechnikai Kutató Intézet és Innovációs Központban, a veszprémi Nehézvegyipari Kutató Intézetben, az USA-ban vendégkutatóként a Stanford Egyetemen, a Kalifornia Egyetemen, s 1996. április 1-jétől Győrött, a Széchenyi István Egyetemen tette gyakorlati tudássá.

Kutatási, oktatási tevékenysége a digitális jelző-vezérlő berendezések rendszertervezése, logikai tervezése volt. Eredményes és sikeres oktatás-szervezési tevékenysége, tantervek, tananyagok kidolgozása, a szakindítási tananyagok kidolgozásának koordinálása mellett tagként részt vett a Magyar Tudományos Akadémia Doktori Tanácsa munkájában. Az informatika mellett a szépirodalom, a novellák, esszék írása jelentette számára a virtualitásban a való világot.

Dr. Sziray József a győri egyetemen végzett közel két évtizedes szakmai munkája nagyban segítette, hogy az informatikai szakok a Széchenyi István Egyetem meghatározó képzési profiljává váltak. A közelmúltban teljesítette az egyetemi professzorok számára meghatározott követelményeket, habilitált. Néhány nap múlva, 2015. február 13-án lett volna 70 éves.

Szakmai munkásságának értékeire egykori és mai kollégái, hallgatói tisztelettel tekintenek.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×