Gyerekbarát menü

Egyre több szülő panaszkodik, hogy rossz evő a gyermeke. Ez többek között a piacra került ízfokozók, egyre színesebb csomagolású chipsek, édességek számlájára írható, illetve annak tudható be, hogy a nagy rohanásban nincs elég időnk a minőségi étkezéssel foglalkozni.

A Győr+ Televízió legújabb adásában Nagy Eszter Creative Chef két olyan ételt mutat, ami nem tartozik a kedvencek közé, ilyen módon elkészítve azonban jó eséllyel minden gyerek szívesen fogyasztja majd.

Az adás premierjét pénteken 19.30 órakor láthatták, de a Győr+ TV weboldalán vissza is nézhetik az előző adásokat.

 

A rettegett finomfőzelék

1 kg sárgarépa

1 fej vöröshagyma

fél kg zöldborsó

1 gerezd fokhagyma

10 dkg vaj

1,5 dl tejföl

1 dl tej

só, bors

cukor vagy édesítő

(tojás és virsli feltétnek)

 

A hagymát a karikázott répával kevés olajon megkaramellizáljuk, sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel felengedjük, hogy az a répákat ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Mikor a répák megpuhultak és a víz nagy része is elfőtt, az egészet vajjal, tejjel és a tejföllel krémesre turmixoljuk, és ízlés szerint édesítjük. A krémfőzelék alapba beletesszük a borsót és az egészet még egyszer átforraljuk és a főzeléket virslivel és tojással tálaljuk.

 

Mézes-joghurtos chiapuding, friss gyümölcsökkel


Minden gyerek szereti a pudingot, viszont a natúr joghurtot és a mézet, pláne friss gyümölccsel annál kevésbé. A következő formában azonban bármelyikük szívesen fogja fogyasztani.

 

10 dkg chiamag

2,5 dl natúr joghurt

1 dl kókusztejszín

3 ek. méz

(idénygyümölcs a díszítéshez)

 

A joghurtot a mézzel, a kókusztejszínnel alaposan elkeverjük, és a chiát hozzáadva, minimum fél órára hideg helyre tesszük. A chiamag tulajdonsága, hogy súlyánál körülbelül tízszer több folyadékot képes magába zárni, így kocsonyás lesz. Mikor a krémünk elérte a megfelelő állagot, és kellőképpen kocsonyás, pudingszerű lett, az aprított gyümölccsel pohárba rétegezzük.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×