Gyermeknapi programok Győrben

Gyermeknapi programok Győrben

Május 26-a nemzetközi Gyermeknap, ebből az alkalomból Győrben is rengeteg program közül válogathatnak a kicsik és a nagyobb gyerekek. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a magának valót ezen a hétvégén.

Szombat:

Hófehér és Rózsapiros

Újvárosi Művelődési Ház, 10 – 12 óra

Gyermeknapi programot szervez az Újvárosi Művelődési Ház május 27-én, szombaton 10 órától délig. Kézműves foglalkozással és a Batyu Színház előadásával, a Hófehér és Rózsapiros című darabbal várják a gyermekeket. Helyszín: Újvárosi Művelődési Ház (Liget u. 55.)

 

Vasárnap:

Gyermekpiknik

Aranypart II., 10 – 19 óra

Vasárnap az Aranyparton a legkisebb korosztályé a főszerep, hiszen idén is megrendezik a hatalmas Gyerekpikniket. Az érdeklődők sok érdekes játékban vehetnek részt, próbára tehetik ügyességüket a különféle akadálypályákon, kipróbálhatnak sokféle játékot, kézműves foglalkozásokon szép tárgyakat bütykölhetnek. Részletek:

Alkoss velünk! – kézművesjátszóházak, Mokka-program, arcfestés, agyagozás. Könyves Sziget, tűzoltó-bemutató, Aprófalva – játékok babáknak és mamáknak. Kids Club – angol nyelvi játékok gyerekeknek. Gokart, íjászat, mobil játszóház, zsonglőrködés. Hajókázás a Holt-Dunán, kézművestermékek vására. Játékos tudomány – játszóház.

Színpadi programok: 10 óra: Mesevarázs Frankó Katával – A szomorú királykisasszony. Vidítsuk fel együtt! 11 óra: Az Aranykapu zenekar koncertje. 12 és 14 óra: A Forrás Waldorf Iskola diákjainak zsonglőrbemutatója. 15 óra: Zabszalma-koncert. 16 óra 30: Csihány csípte mesék – Csernik Szende lábbábos műsora. 18 óra: A Katáng zenekar koncertje.

 

Állatolimpia gyereknapon

Xantus János Állatkert

Az 50. jubileumát ünneplő győri állatkert, egész napos ünnepi programokkal készül kicsiknek és nagyoknak. Lesz állati szülinapozás tortával, és készülve az EYOF-ra, „Állati Olimpia”, ahol a gyerkőcök egész nap ügyességi játékokon vehetnek részt, kipróbálhatják, milyen nagyot ugrik a kenguru, vagy mekkorákat lép a gólya. Az állomások teljesítése után, pecsét fejében, természetesen az apró ajándékok sem maradnak el. Emellett egésznap játszóházak, buborékvarázs, céllövölde és állati show vár a gyermekekre.

 

A kicsik nagy örömmel hallgatják a tűzoltók előadását

Gyermeknap a tűzoltóságon

Győr, Munkácsy Mihály utca 4. 10 – 16 óra

Nincs gyereknap szirénázó tűzoltóautó nélkül. A megyei katasztrófavédelem minden hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi őrse megnyitja a szertárkapukat, így minden apróság kipróbálhatja milyen is a lánglovagok munkája, beöltözhetnek tűzoltónak, kezükbe vehetik a tömlőket, fecskendőket és természetesen a nagy piros járművek volánja mögé is beülhetnek a bátrabbak, sőt egy próbariasztást láthatnak a legkíváncsibbak.

 

Győr gyerekszemmel

Dunakapu tér, 14 óra

Vezetett sétát tartanak gyerekeket és szüleiket, nagymamákat, nagypapákat, akik szeretnének egy kicsit másképp ismerkedni Győr múltjával, jelenével és jövőjével. A séta a Dunakapu térről indul és Csobayné Pintér Éva vezeti. A program részvételi díja a Gyereknapon 1000,- Ft/fő, az első 10 jelentkező egy embert díjmentesen hozhat magával!

 

Fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×