Győr ajándéka sztárokkal: Opera, operett, musical felsőfokon

Győr ajándéka sztárokkal: Opera, operett, musical felsőfokon

A venezuelai származású, fiatal sztárkarmester, Manuel López-Gomez lesz a dirigense az augusztus 18-i The Voices of 2018! koncertnek. A világszerte népszerű művész többek között, a Los Angeles Filharmonikusok, a Párizsi Rádiózenekar, a Sydney Szimfonikusok, a Simón Bolívar Szimfonikusok zenei eseményeinek karmestere.

A napjaink egyik legizgalmasabb dirigenseként emlegetett művész immár tíz éve rendszeresen dolgozik Gustavo Dudamellel, akivel többek között a párizsi Nemzeti Opera 2017-ben bemutatott G. Puccini Bohémélet szuperprodukcióját felváltva vezényelte.

Győr évről évre hatalmas sikerrel bemutatott exkluzív ajándékkoncertje, a Plácido Domingo nevével fémjelzett The Voices! ma már nem csak Magyarország, de a térség egyik legkülönlegesebb és legszínvonalasabb nyári gálakoncertje. A produkciók egyik jellemzője, hogy az esteken az új nemzetközi opera- és karmestersztár-generáció olyan művészeivel találkozhatunk, akik addig nem léptek fel Magyarországon. Borkai Zsolt polgármester kezdeményezésével és védnökségével elindított, évente közel tízezer érdeklődőt vonzó zenei esemény másik különlegessége, hogy a rangos program a város ajándéka, így azt a publikum díjmentesen tekintheti meg.

 

 

A rendezvény szervezői elmondták, hogy az ez évi The Voices of 2018! koncerten fellépő Operalia-díjas Adela Zaharia, Marco Ciaponi és Leon Kim programjában ezúttal is közkedvelt operaslágerek, zarzuelák és nápolyi dalok szerepelnek. Az est vendége Polyák Lilla, akinek előadásában számos népszerű musicalrészletet hallhat a közönség. A nyáresti melódiákat ígérő koncertnek, a győri zenei élet emblematikus együttese, a Győri Filharmonikus Zenekar az állandó közreműködője, és Agócs Judit a moderátora.

 

L. P.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×