Győr+ Mancsok – Folti vagyok, vigyél haza!

Győr+ Mancsok – Folti vagyok, vigyél haza!

„Úristen, milyen csodálatos ez a cica!” – ez volt az első gondolatom, amikor megláttam Foltit a Győri Állatmenhelyen, akit a Győr+ Mancsok következő gazdikeresőjeként mutatok be Önöknek.

Hatalmas zöld szemek, egy karakteres fekete folt az orron – ahogy arra a macska neve is utal –, barátságos természet és nyugalom – ez jellemzi ezt a kedves kis négylábút. Folti valóban gyönyörű, úgyhogy, ha valaki a szépséget is keresi kiskedvencében, elsőszámú választás.

 

 

Ám nemcsak ezért lenne nagyszerű társ: ez a hároméves, ivartalanított kandúr rendkívül közvetlen, szereti a simogatást, s bár fotósunk fényképezője kicsit megrémítette, nem riad vissza az emberektől. Sőt, a kutyusokat is szereti, és biztosan nagyon örülne, ha egy kutyapajtással gazdagodna az élete valahol, az új otthonában.

 

 

Ez a csodás cicus fél életét az utcán töltötte, egy állatbarát hölgy vitte őt be a menhelyre, ahol esélyt kapott, hogy őt is szeressék, hogy örökbe fogadják. A Folti számára tökéletes gazdi azonban még várat magára, de a fekete-fehér macskát nézve egyszerűen nem is értettem, hogy miért. Különös szépség. Aztán persze a gondozója, Horváth Patrícia elmagyarázta, hogy nincs könnyű helyzetben, hátránnyal indul a gazdikért folytatott harcban, ugyanis AIDS-es.

 

 

Az AIDS szó hallatán pedig általában elrettennek az emberek és lemondanak a cicáról, bármilyen nagyszerű teremtmény is legyen. Ám, aki elég tájékozott, az tudhatja, hogy a macska-AIDS-től nem kell megijedni, hiszen a legtöbb állatnál egyáltalán nem produkál tüneteket, s szép kort megélnek a beteg cicusok is. Ami pedig a legfontosabb, hogy emberre és kutyára egyáltalán nem jelent veszélyt, nem fertőző, csupán cicák adhatják át egymásnak. Tehát, kutyusok vagy más, AIDS-es cicák mellé bátran örökbe lehet fogadni Foltit, de csak benti tartásra, semmiképp sem lehet kijárós vagy kinti cica. Ha valaki ezekkel a feltételekkel veszi őt magához, az biztosíthatja számára a hosszú, boldog életet.

 

 

Egy biztos, Folti csodálatos cicus, és nagyon tudná szeretni azt, aki mellette döntene, s végre hazavinné őt.

 

Aki pedig inkább kutyust fogadna örökbe, annak négy ajánlatom is van: a négyéves Marci, a kis buldózer, akiben bár ott az erő, nem veti meg a nyugodt pihenést sem, és nagyon igényli a simogatást. A másik két kutya a nyolcéves testvérpár, Merci és Berci, akik nincsenek könnyű helyzetben, hiszen együtt szeretnének gazdira lelni, de én tudom, hogy nincsen náluk jobb választás – igen, ők a kedvenceim. Rendkívül okosak, tanulékonyak még ennyi idősen is, és hihetetlen, mennyire szeretik egymást és az embereket. Na, és persze Jonatánról se feledkezzünk meg, aki szintén nyolcéves eb, de bölcs szemei arról árulkodnak, semmi másra nem vágyik, csak arra, hogy legyen egy igazi otthona, ami még soha sem volt. Ha valaki elnyeri Jona bizalmát, az végtelen szeretetet kap tőle, ahogy a többi kutyustól is. Mind a négyen nagyszerű kutyák, megérdemelnék már, hogy valaki egyszer felfigyeljen rájuk és befogadja őket családjába. Én tudom, hogy eljön az ő idejük is.

 

érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:
Telefon: 06202295964
E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

HAZAVITTÉK FOLTIT!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×