Győr+ Mancsok – Habcsókbabák várják a gazdit

Győr+ Mancsok – Habcsókbabák várják a gazdit

Apró lábacskák, picike nózik és érdes kis nyelvek az arcomon. Végtelen kíváncsiság, ahogy a panelból menhelyre kerülő csöpp mancsok először szaladgálnak a füvön. Öt pulikölyköt már hazavittek, most ismét egy alomnyi pöttöm kutyust mutatunk be, reméljük, nekik is hasonlóan szerencséjük lesz.

Az alig nyolchetes kölykökhárom kisfiú és két kislány – a kennel rácsán ágaskodva figyeltek, várták, vajon mi fog történni. Aztán kinyílt a kapu, és anyjukkal, Alfival együtt megindultak, hogy életükben először ők is kipróbálják, milyen a szabadban rohangálni, hemperegni a frissen nyírt fűben, falevelet rágcsálni. Hiszen lakásban születtek, gazdijuk adta le őket a Győri Állatmenhelyen nem rég, beagle mamájukkal együtt. Lemondtak ezekről a csöpp csodákról és anyukájukról is.

 

Kíra, Bojta, Míra, Kende, Hunor és anyukájuk, Alfi

 

A kicsikék hamar pázsitharcosokká váltak, boldogan bukfenceztek a gyepen, zöldre pingálva pihe-puha bundájukat. Leleményes kölykökhöz méltóan rátaláltak a duplán bekötött cipőfűzőmre is, és végül már nem számoltam, hányszor sikerült kioldaniuk a csomót. De nem bántam, mosollyal az arcomon néztem, ahogy a rácson kívül felszabadultak a picik.

 

A kis pázsitharcosok (Hunor, Míra és Kíra)

 

Nagy örömmel birkóztak egymással és anyukájukkal is, de ha ölbe vettük őket, lelkesen osztogatták a puszikat, vagy csak belefeledkeztek az ölelésbe, és megnyugodtak a karjaink között, ahol végre érezték a szeretetet. Mert bár nagy kalandorok, korukhoz képest igencsak nyugodtak, ezért tulajdonképp gyermekek mellé is örökbe fogadhatók, de nyugdíjasoknak szintén tökéletes kiskedvenceik lehetnének.

 

Bojta, a pöttöm szeretetgombóc

 

Amikor találkoztunk az apróságokkal, még névtelenek voltak, engem ért az a megtiszteltetés, hogy megkereszteljem őket, így lettek: Bojta, Kende, Hunor, Kíra és Míra – talán ezért is érzem úgy, mintha kicsit a keresztanyukájuk lennék, és hát ilyen szeretetcsomagoknak boldogan vagyok a keresztmamájuk.

 

A kis habcsókok teljesen különböznek, de így tökéletesek

 

Öt kis habcsók, akik bár egy beagle anyukától származnak, teljesen különböznek – persze így tökéletesek. Elgondolkodtató, vajon milyenné válnak, ha felcseperednek, hajaznak-e majd Alfi mamára vagy egymásra. Ki tudja. De talán mindegy is, hiszen egytől-egyig képesek lennének bárkit levenni a lábáról. Egy keresztanya pedig mit is kívánhatna csemetéinek? Szerető gazdit, de mihamarabb, és végtelen boldogságot az új otthonukban!

 

A kölykökről Horváth Patrícia állatgondozó is mesélt:

 

MIND AZ ÖT KUTYAKÖLYÖK OTTHON VAN!

Jonatán és Marci is szeretnének végre otthonra lelni!

 

Érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein tud:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: O. Jakócs Péter

Videó: Czika László Balázs

Csatolt galéria: Győr+ Mancsok – Bojta, Kende, Hunor, Kíra és Míra gazdira várnak
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×