Győr+ Mancsok – Öt pöttöm puli várja, hogy hazavigyék

Győr+ Mancsok – Öt pöttöm puli várja, hogy hazavigyék

„A Rakéta Csapat fénysebességgel csap le az áldozatra” – futott át az agyamon a gyermekkoromban ezerszer hallott mondat, ahogy bementem a bolyhos pulibabák közé a menhelyen. A kis csirkefogók azonnal megrohamoztak, rám vetették magukat mind az öten, és elárasztottak szeretetükkel. Elolvadtam. Sajnos én nem mondhattam a Rakéta Csapat pöttöm tagjainak azt a szót, amit már nagyon szeretnének hallani – „hazaviszlek” – de itt az ideje, hogy megtaláljuk azokat, akik majd mondják.

Az apróságok 2017. december 26-án, mondhatni karácsonyi ajándékként születtek, de a gazdijuk úgy döntött, lemond róluk, és leadja őket a Győri Állatmenhelyen. Azóta egy kennel az otthonuk. A picúrok hatan voltak testvérek, ám közülük egy kant már örökbe fogadtak, így a Rakéta Csapatot öt fekete „kisbárány” alkotja – Tulipán, Tália, Tánya, Tina és Toma –, ők várnak gazdira, természetesen külön-külön.

Az energiabomba kutyusokra nem véletlen ragadt rá a Rakéta Csapat név – imádnak ide-oda futkározni, kivívni az emberek figyelmét, ahogy az a kölyköknél lenni szokott. Őket csodálva engem is elfogott az az érzés, hogy bárcsak egy tanyára költözhetnék, és hazavihetném mindegyikőjüket. Csak néztem, ahogy szaladgálnak körülöttem a kutyusok, és elképzeltem, hogy nem az állatmenhelyen, hanem egy hatalmas udvaron teszik mindezt. Már szinte láttam az össze-vissza mozgó fekete foltot a zöld gyepen, szájában egy gumicsonttal – egy göndör bundájú ördögfiókát, aki minden rosszcsont tulajdonságával együtt aranyozza be szerető családja napjait. Mert egy kiskutya azonnal életre kelti a kertet és minden kis csínytett ellenére jókedvet, mosolyt varázsol a gazdik arcára.

Néha megálltak egy pillanatra a kicsikék, lehevertek a fűbe, és hagyták, hogy dögönyözzem a puha pocakjukat, bébibundájukat. De a legokosabban akkor viselkedtek, mikor gondozójuktól ételt kaptak – szépen leültek egy sorba, és csillogó tekintettel várták a finom falatokat. A nagy fogócskázás után nyugtáztam, hogy igen, ilyet is tudnak, és biztos, hogy nagyszerű kutya lesz belőlük, ha megnőnek. Persze ez nevelés kérdése is, de mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket a kis csodákat, akik már nagyon szeretnének valaki családjához tartozni.

 

A pulikölykök gondozója, Horváth Patrícia így mesélt a kutyusokról:

Akinek megtetszett valamelyik kölyök, érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Előző mancsosaink, Merci és Berci, valamint a négyéves, zsemleszínű Marci még mindig várják a gazdit. Reméljük, hamarosan ők is otthonra lelnek, hiszen nagyon megérdemelnék a szerető családot.

 

A PULIKÖLYKÖK HAMAR OTTHONRA LELTEK!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor

Videó: Czika László Balázs

Csatolt galéria: Győr+ Mancsok – Öt pulikölyök vár gazdira
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×