Győr+ Mancsok – Virgonc vagyok, vigyél haza!

Győr+ Mancsok – Virgonc vagyok, vigyél haza!

Kölyökként került a menhelyre, mégsem babonázott meg senkit a cukiságával. Míg a többi kiskutyatársa sorra otthonra lelt, azért nem versengtek, hogy őt hazavigyék. Itt az idő, hogy ezen változtassunk!

Mindig azt mondjuk, hogy a kölyköket sokkal hamarabb örökbe fogadják, hogy legtöbbjük csupán heteket tölt a menhelyen, aztán a szerető gazdi elfeledteti velük a rácsok mögötti nappalokat és éjszakákat, a szorongást, a félelmeket, a keserves kutyaugatást. De sajnos vannak kivételek. Virgoncnak valamiért nem volt ilyen szerencséje: 2017 októberében született, és alig három hónapos korától a Győri Állatmenhely lakója, ahová a gyepmesteri telepről került – ennek már lassan két éve.

 

Adjanak neki egy esélyt, hiszen ő még mindig bízik és vár!

 

Ő nem nőhetett fel úgy, mint mások: számára természetes a bezártság, sosem volt nagy tere, és nem tudja, milyen a gazdi babusgatása, nevelése, játszadozása és trükkleckéje. Itt ivartalanodott, szocializálódott, ennek ellenére imádja az embereket, gyerekeket, és a kutyusokkal is jól kijön – akár cicákhoz is szoktatható. Nagyon okos kutya. A pórázt is itt ismerte meg, bár azt tapasztalta, hogy ha ráadják, kézről-kézre jár, minden héten más viszi őt sétálni, ha egyáltalán kiszabadul. De sosem lát új helyeket, csak a töltés a patak mentén vagy a Kiserdő. Hiába ad bele mindent, hogy felfedezze a végtelent, nem teheti meg, mert többnyire csak egy fél órája van odakint, aztán visszazárják. El sem tudja képzelni, hogy a világ sokkal több ennél, hogy vannak nagy, zöld mezők, ahol póráz nélkül is lehet futkározni, és létezik egy udvar telis-tele játékokkal, ahol az ő helyét nem rácsok, hanem csodaszép kutyaház jelzi.

 

Virgonc egy barátságos, szerethető kutyus. Miért nem kell senkinek?

 

Álljunk meg egy percre! Nézzünk Virgonc nagy, szomorú szemeibe, és képzeljük el, milyen volt az eddigi élete úgy, hogy sosem volt senkié! Ő semmivel sem rosszabb, mint azok az apróságok, akiket már hazavittek, és családtagként szeretnek. Virgonc már sosem tapasztalhatja meg milyen az igazi kölyökkor, de tehetünk azért, hogy felnőve ne kelljen tovább rácsok mögött élnie. Segítsünk, hogy végre hazavigyék ezt a nagyszerű kutyát, aki sosem kellett senkinek!

 

Dömötör Klaudia, a Győri Állatmenhely dolgozója így mesélt Virgoncról:

 

Horváth Patrícia, Virgonc egykori gondozója így írt a kutyusról:


 

Virgoncon kívül még egy gazdikeresőnk, Akela is várakozik. Adjanak egy esélyt neki is!

 

Érdeklődni a Győri Állatmenhely Facebook-oldalán, illetve e-mailben (gyormenhely@gmail.com) lehet, vagy személyesen a menhelyen, nyitvatartási időben!

NYITVA TARTÁS:

H-K: Szünnap

Sz-P: 14-17h

Szombat, vasárnap és ünnepnap: 9-12h

 

Virgoncot május 12-én HAZAVITTÉK!!!

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: O. Jakócs Péter

Videó: Czika László Balázs

Csatolt galéria: Győr+ Mancsok – Virgonc keresi álmai otthonát!
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×