Győrben is boldogságra buzdít

Győrben is boldogságra buzdít

Don’t worry, be happy! – bíztatott a kilencvenes évek elején a beskatulyázhatatlan Bobby McFerrin, aki jövő tavasszal Győrben lép fel.

Ez abból az előterjesztésből derül ki, amelyet pénteken tárgyal a győri közgyűlés. Az indítvány lényege, hogy a város két egyenlő részletben pengessen ki 67 ezer eurónyi előleget a koncertre, amelyen a Győri Filharmonikus zenekarral lép fel az énekes. (Az előleget a filharmonikus zenekar büdzsének terhére nyújtanák.)

 

A Győri Filharmonikus Zenekar művészeti célja, hogy repertoárjában lehetőséget adjon a különböző zenei műfajok, stílusok és irányzatok találkozásának, újraértelmezésének. A győri társulat e vállalása során mindenkor a művek legigényesebb művészeti tolmácsolására törekedett, vállalta a „zenei kísérleteket” is, ennek során az együttes koncertjein az elmúlt években számos világhír karmester, és énekművész örvendeztette meg a város nagyszámú zenebarát közönségét – emlékeztet az előterjesztés.

 

Az anyagból az is kiderül: Bobby McFerrin a két és fél ezer ember befogadására alkalmas Egyetemi Sportcsarnokban lép fel – rentabilitást ígérve március 16-ra. Ekkor aztán kiderülnek, ennyi év után mi fér ki az amúgy karmesterkedő hangmágus torkán.

 

Pál Gergő

Fotó: wikipedia.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×