Győrben közlekedsz? Erre figyelj!

Győrben közlekedsz? Erre figyelj!

Felújítások és csomópontépítés miatt néhány útszakaszon fokozott figyelemmel kell közlekedniük az autósoknak.

A Szigethy Attila úton útfelújítás és csomópontátépítés folyik a Kodály Zoltán út és Bartók Béla út között, emiatt csak egy-egy sáv áll rendelkezésre irányonként. A Szigethy Attila útról továbbra sem lehet balra kanyarodni a Tihanyi Árpád út felé, helyette a Kodály Zoltán úti, vagy a Szent Imre úti csomópontnál lehet balra kanyarodni.

A közel 800 méter hosszú munkaterületen belül 30km/h sebességkorlátozás van érvényben, ehhez a zöldhullám programját is módosítani kellett. Azt javasoljuk, hogy megváltoztatott forgalmi sáv kiosztások, és a lassabb haladási ütemre módosított zöldhullám program miatt ne megszokásból közlekedjenek. A csomópontokhoz közeli sávváltások miatt célszerű nagyobb követési távolságot tartani.

 

 

Nem messze a Szigethy Attila úttól, a Szabolcska Mihály utcában is útfelújítás kezdődött. A Körkemence utca és a Sport utca közötti szakasz felújítása van napirenden, jelenleg a burkolat marása folyik a Körkemence utca és a Vezér utca között, ezen a szakaszon a szegélyelemeket és a járdaburkolatot is kicserélik. A munkaterületen szakaszosan megállási tilalmat rendelnek el, kérjük figyeljék a kihelyezett tiltó, korlátozó táblákat.

 

 

Új jelzőlámpa kezdte el működését Marcalváros II-n, a Mécs László út – Kovács Margit utca kereszteződésében. A jelzőlámpa próbaüzeme tegnap kezdődött el, a működése alatt még kisebb javítások, beállítások várhatóak. Fontos tudnivaló, hogy a program úgynevezett kerekzöldes – régi és talán ismertebb nevén telezöldes – programmal fut, így a zöld jelzés során a kanyarodás szabályait is figyelembe kell venni.

A Bécsi kapu tér átépítése miatt a térre továbbra sem lehet behajtani engedéllyel sem, csak a gyalogosok számára biztosított a közlekedés. A Rába kettős híd Bécsi kapu tér előtti aszfaltos szakaszán felmarták a burkoltot, itt egyenetlen útfelületen kell az autósoknak áthaladni. A következő héten kedden és szerdán aszfaltozás miatt lezárják ezt az útszakaszt, a forgalmat a Petőfi-hídra fogják terelni.

 

fotó: Marcali Gábor

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×