Győrben megbecsülik a jól tanuló élsportoló egyetemistákat

Győrben megbecsülik a jól tanuló élsportoló egyetemistákat

A Széchenyi István Egyetem jó tanulmányi eredményt elért, sikeres élsportolói tevékenységet felmutató hallgatói 1977-től pályázhatnak a „Jó tanuló - jó sportoló” elismerésre.

Az elmúlt tanév tanulmányi és sporteredményei alapján a nyertes László Dávid, Németh Zsófia és Erős Csilla lett.

Az idei első helyezett László Dávid neve a hagyomány szerint felkerül a Győr Városi-Egyetemi Csarnok aulájában található, az eddigi nyerteseket megörökítő emlékfalra.

A verseny első helyezettje László Dávid építőmérnöki szakos hallgató, a Győri Atlétikai Club sportolója. Edzője Lengyák György. Dávid a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság atlétikai döntőjén, hármasugrásban aranyérmet, távolugrásban ezüstérmet nyert. A 122. Atlétikai Magyar Bajnokságon hármasugrás számban második helyen végzett.

Máspdik lett Németh Zsófia kereskedelem és marketing szakos hallgató, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület sárkányhajósa. Edzője Glaser Rebeka. Zsófia a 2017. évi Szegedi Európa Bajnokságon és a Dunai Regattán is 4. lett,.

A pályázat harmadik helyezettje Erős Csilla logisztikai menedzsment mesterszakos hallgató, aki a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület sportolója. Edzője Barthalos István. A 2016-2017. évi Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon 5. helyezést ért el csapatával, s 2016 novemberében a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon az első helyezett széchenyis csapat legjobbja volt.

-

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×