Győrben úszott Schirilla György - galériával

Győrben úszott Schirilla György - galériával

A Rába parton találkozhattunk ma Schirilla Györggyel, aki a Víz Világnapján vállalkozott a 8-10 fokos folyó átúszására.

Sokan voltak kíváncsiak Schirilla úszására ma délután a Rába parton, már jóval az időpont előtt sokan kimentek a helyszínre.

A nemzet rozmárja a hideg víz ellenére is mosolyogva is integetett vissza a folyó közepéről a parton várakozókra majd teljesítette vállalását.

Schirilla György 1999 óta úszik a téli-tavaszi vizekben, ezt a hagyományt édesapjától vette át, amelynek célja az egészséges életmód népszerűsítése, a közönség szórakoztatása mellett. Győri előzménynek nevezhető, hogy édesapja 1970-ben Budapestről futott városunkba, 1987-ben pedig nagy tömeg előtt úszott Győr szívében.

Schirilla Györgyöt a győriek március 22-én, a Víz Világnapján láthatják a Rába parton (a nyári sportterasz, egykori vízi színpad helyszínén). ahol 15:30-kor kezdődik a program, 16:00 órakor pedig a várhatóan 8-10 fokos folyó átúszása következik. Schirilla György egyébként – az edzéseken túl – évi öt-hat alkalommal merül a hideg vízbe, Európában ő tartja a 0 fokos vízben tartózkodás rekordját, 26 perccel. Az úszás mellett hosszú távú futásai is jelentősek, amelyekkel gyakran jó ügyeket is szolgál. Futott már a cukorbetegekért, a kórházban ápolt gyerekekért, az állatok világnapján, a szívbetegekért, az egészséges életmódért, de az 56-os forradalom emlékére is. Legnagyobb futása a Budapest-Vatikán táv teljesítése volt.

Schirilla György az úszást megelőzően a Győr+ Rádió reggeli műsorában mesélt, a beszélgetés ITT visszahallgatható!

Csatolt galéria: Schirilla György Győrben úszott
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×