Győrből az atlétikai EB-re: Sorok Klaudia élvezni akarja a verseny minden pillanatát

Győrből az atlétikai EB-re: Sorok Klaudia élvezni akarja a verseny minden pillanatát

Rekordlétszámú, 33 fős magyar válogatott indul a hétfőn kezdődő berlini atlétikai Európa-bajnokság. Az Eb-nek egy győri résztvevője lesz, a Bercsényi DSE Atlétika versenyzője, Farkas Roland tanítványa, Sorok Klaudia.

„Nagy és ígéretes magyar csapat vesz részt az Európa-bajnokságon. A néhány éve még csak reményteljes ifjúságiak, juniorok közül többen már odaértek a felnőttek közé, sőt akár a legjobbak közé is kerülhetnek” – fogalmazott a MASZ honlapján Spiriev Attila sportigazgató.

A legjobb eredmény a világbajnoki bronzérmes Baji Balázstól várható 110 m gáton, aki kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az utóbbi hetekben, s esélyes a dobogóra. A Magyarországon tavaly az év sportolójának választott gátas 13.27 mp-es idei legjobbjánál csak hárman futottak jobbat a nevezettek közül ebben az évben. Az új lebonyolítási rend szerint sprintszámokban az első 12 helyezett kiemelt, s az elődöntőben kezd. Így Baji pénteken rögtön a döntőért fut, amelyet aznap 21.35-kor rendeznek.

Ugyancsak elérhető az érem Halász Bence számára. A junior világbajnok, U23-as Európa-bajnok kalapácsvető idén dobta meg 79,57 méteres egyéni csúcsát, ennél hárman tudnak jobbat az indulók közül. A kalapácsvetők már hétfőn, a hivatalosan 0. napon – ekkor csak délután lesznek versenyek – selejteznek, s a fináléra kedden 18.45-kor kerül sor.

Két éve Baji Balázs és az ezúttal sérülése miatt hiányzó súlylökő, Márton Anita ezüstérmet szerzett az Eb-n. Amszterdamban öt magyar atléta került a legjobb nyolcba, összesen hat helyezés volt a legjobb 12 között – ezek a számok, a hiányzók ellenére, most is elérhetőnek tűnnek a sportigazgató szerint.

 

Sorok Klaudia

 

Győrt Sorok Klaudia képviseli a kontinensviadalon. Klaudiának a mostani lesz az első felnőtt világversenye, 100 méter gáton, és a 4x100-as váltóban áll rajthoz. A Bercsényi DSE sportolója a kezdetek óta Farkas Roland tanítványa, felkészülését erőnléti edzőként Nyíri László is segítette,

 

„Nagyon izgatottan várom a versenyt, ez az első felnőtt világversenyem, akárhányszor eszembe jut, csak vigyorgok, hogy ott lehetek. Ami nagyon jó, hogy nem számítok semmire. Mármint a verseny szerintem nagyon jó lesz minden szempontból, de magammal szemben nincsenek elvárásaim. Nem gondolok se legjobb időeredményre se továbbjutásra. Sikerült kijutnom, ezért mérhetetlenül boldog vagyok és hálás azoknak akik elsegítettek idáig. Csak élvezni szeretném minden pillanatát, beletanulni milyen a nagyokkal futni, és megpróbálni kihozni magamból a maxot, és meglátjuk mire elég. Egész évben keményen készültünk, itthon is, edzőtáborokban is, rengeteg verseny és sok tapasztalat. Itt most már csak hagyni kell, hogy jöjjön aminek jönnie kell. A mezőny szerintem rendkívül jó és erős. Hihetetlen érzés, hogy élőben láthatom majd azokat az embereket, akiket eddig csak tv-ben, sőt ellenük futok, mellettük melegítek. Nyilván nem őket fogom nézni, magamra koncentrálok majd, de jó tudni, hogy karnyújtásnyira áll mellettem egy olyan atléta, akihez egyszer majd én is fel szeretnék nőni. A 4x100-at is nagyon várom, az is elég erős mezőny és örülök, hogy a lányokkal sikerült a kijutás. Szerintem jó csapat vagyunk, szeretek velük lenni és futni is. Jó érzés egyéni sportágon belül egy csapat részének lenni” – mondta a Győr Plusznak Sorok Klaudia.

 

A magyar csapat:

Férfiak:

Szabó Dániel (100 m), Kazi Tamás (1500 m, 800 m), Kovács Benjámin (1500 m), Csere Gáspár (maraton), Baji Balázs (110 m gát), Szeles Bálint (110 m gát), Koroknai Tibor (400 m gát), Koroknai Máté (400 m gát), Kővágó Zoltán (diszkosz), Szikszai Róbert (diszkosz), Halász Bence (kalapács), Pásztor Bence (kalapács), Rivasz-Tóth Norbert (gerely), Helebrandt Máté (50 km gyaloglás), Venyercsán Bence (50 km gyaloglás)

Nők:

Nguyen Anasztázia (100 m, 4x100 m), Nádházy Evelin (400 m), Kéri Bianka (800 m), Papp Krisztina (10 000 m), Gyurkó Fanni (maraton), Kozák Luca (100 m gát, 4x100 m), Kerekes Gréta (100 m gát, 4x100 m), Sorok Klaudia (100 m gát, 4x100 m), Gyürkés Viktória (3000 m akadály), Kácser Zita (3000 m akadály), Gyurátz Réka (kalapács), Orbán Éva (kalapács), Krizsán Xénia (hétpróba), Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróba), Kovács Barbara (20 km gyaloglás), Récsei Rita (20 km gyaloglás), Torma Anett (50 km gyaloglás), Kaptur Éva (4x100 m)

 

Gy.P.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×