György herceg iskolás lett

György herceg iskolás lett

A négyéves brit uralkodójelölt, György herceg megkezdte tanulmányait a Thomas's Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályában, csütörtökön.

II. Erzsébet királynő dédunokáját apja, Vilmos herceg kísérte iskolába első napján. György herceg abban az intézményben tanulhat, amely 17 ezer 604 fontot (csaknem hatmillió forintot) számláz egy tanévre, s ahol a nyári és a téli iskolai egyenruha, valamint a sportfoglalkozásokhoz és egyéb különórákhoz előírt ruházat 365 fontba (122 ezer forintba) kerül. Ez az előkészítő hozzásegíti, hogy később olyan elit középiskolák egyikébe járhasson, mint: Eton, Westminster vagy Marlborough, tehát az Angliában elérhető legjobb oktatást kapja meg itt. Egyébként ő a második uralkodójelölt apja után, aki tanulmányai előtt óvodába is járt, ugyanis előtte a királyi rezidenciákon készítették fel az utódokat. A kis Györgynek vezetéknevet is kellett választania a beiratkozás előtt. Ez végül Cambridge lett, mivel szüleinek hivatalos megnevezése Cambridge hercege és hercegnéje.

György herceg első napja az iskolában

A kisfiút és apukáját mindössze egy fotós és egy operatőr várta az iskolánál, mivel igyekeztek tiszteletben tartani a szülők kérését, miszerint nem akarnak nagy felhajtást a gyermekek körül. Azért természetesen lencsevégre kapták György herceget első napján.

Egy videó is készült róla!

 

Forrás: HVG

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×