Győri energiaszolgáltató céggel bővült az MVM Csoport

Győri energiaszolgáltató céggel bővült az MVM Csoport

2016. szeptember 30-án az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megvásárolta a Saphire Sustainable Development Zrt.-től az NRG Finance Kft. 100 százalékos üzletrészét. A társaság a Rába Energiaszolgáltató Kft. meghatározó, 96,67%-os tulajdonosa, a Rába Járműipari Nyrt. 3,33%-os tulajdoni hányada mellett.

Az akvizícióval bővül a nemzeti tulajdonú energetikai társaságcsoport szolgáltatási köre. Az MVM Csoport a Rába Energiaszolgáltató Kft.-vel a több évtizede gyakorolt energetikai szolgáltatásokon kívül új üzleti területen is terjeszkedik.

Az MVM biztosította a megvásárolt cég munkatársait és partnereit, hogy a tranzakció nem okoz változást a Rába Energiaszolgáltató Kft. és az NRG Finance Kft. által nyújtott szolgáltatásokban és üzleti tevékenységben. Az MVM a jövőben is törekedni fog ügyfelei igényeinek magas színvonalú kiszolgálására.

Az MVM Csoport regionálisan is versenyképes, jövő- és ügyfélorientált vállalatcsoport, amely folyamatos innováció mellett felelős, fenntartható és biztonságos energiaellátást és energetikai szolgáltatásokat nyújt partnereinek. Ennek megfelelően kiemelt figyelmet fordít az ellátásbiztonságot és a nemzetgazdaság versenyképességét szavatoló villamosenergia-termelői és szabályozói kapacitás portfoliójának bővítésére és diverzifikációjára, egyes térségek távhőigényének biztosítására, az innovatív energiapiaci kezdeményezések támogatására.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×