Győri időseket is meglopott egy szlovák férfi

Győri időseket is meglopott egy szlovák férfi

Vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást egy szlovák férfi ellen, aki 25 magyar városban, csaknem száz esetben összesen 34,5 millió forintot lopott idős emberektől - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság 87 kifosztás, 4 lopás, kétrendbeli készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt folytatott több mint egyéves nyomozást egy szlovák állampolgár ellen.

Március 6-án Győrben fogták el a gyanúsítottat, akiről kiderült, hogy 2015 januárjától csaknem száz kifosztást, illetve lopást követett el. Debrecenen kívül többek között Budapesten, Egerben és Győrben is követett el bűncselekményeket a 45 éves, magyarul tökéletesen beszélő férfi. Általában közüzemi szolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be idős emberek lakásába a megnyerő modorú, határozott fellépésű férfi. Nagy címletű pénz váltására hivatkozott, közben kifigyelte, honnan veszik elő a házigazdák a pénzt, majd elterelte a figyelmüket és ellopta értékeiket.

Az okozott kár megtérülése érdekében a magyar rendőrök felvették a kapcsolatot szlovák kollégáikkal; kiderült, hogy a férfi a lopott pénzt jórészt luxusutazásokra és rulettezésre költötte.

A debreceni nyomozók júniusban fejezték be a helyszíni kihallgatásokat a huszonöt városban, ahol a férfi sorra megmutatta, hogyan követte el tetteit.

A rendőrség a nyomozati anyagokat vádemelési javaslattal a napokban adta az ügyészségnek.

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×