Győri középiskolások jutottak be a legjobb eredményekkel a Széchenyi István Egyetemre

Győri középiskolások jutottak be a legjobb eredményekkel a Széchenyi István Egyetem szeptemberben induló képzéseire.

A legtöbb fiatal, 142 fő a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában érettségizett. A Krúdy Gyula Gimnáziumból 88, a Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolából 57, a Révai Miklós Gimnáziumból 52 tanuló felvételizett sikerrel az intézménybe. Az első tíz legeredményesebb intézmény között szerepel a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium 45, és a pápai Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola is 37 fővel.

 

A Hild József Építőipari Szakközépiskolából 51, a Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolából 49, a Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolából 48, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumból 38 fő a győri egyetem képzéseire most felvettek száma. Az első tíz legeredményesebb intézmény között szerepel a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium 45, a pápai Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola 37 fővel.

 

A győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolából 36-an kerültek be. A térség középiskolai centrumai közül Tatáról, az Eötvös József Gimnáziumból 32, Szombathelyről, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumból 31 lesz a gólyák száma. A vasi megyeszékhely ismét erős beiskolázási adatokkal szerepel a győri egyetem statisztikájában: a Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola 30, a Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola 30, a Kanizsai Dorottya Gimnázium 24, aNagy Lajos Gimnázium 19 felvettel került az élmezőnybe. Veszprémből, az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumból és Ajkáról, a Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskolából 30-30 a győri gólya létszám. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumból 26 fiatal került be a győri egyetem képzéseire.A térség városai közül Tatabányáról az Árpád Gimnázium, Pápáról a Petőfi SándorGimnázium és a Türr István Gimnázium is 26-26 felvettel szerepel. Komáromból a legtöbb szeptemberi beiratkozó, 23 aSzéchenyi István Közgazdasági-Informatikai Szakközépiskolában érettségizett. Székesfehérvárról, a Gróf Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola 14 felvettel szerepel. Zalaegerszegről a legtöbb győri gólya, 14 a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból érkezett.

A Széchenyi István Egyetemre a mintegy nyolcszáz hazai és külföldi településről felvettek közül a legnépesebb csapat a győri állandó lakhellyel rendelkezőké, létszámuk 420 fő. Budapestről 130 a leendő gólyák száma, Szombathelyről 85, Tatabányáról 72, Pápáról 68, Mosonmagyaróvárról 61, Sopronból 54, Ajkáról 44, Székesfehérvárról 38, Zalaegerszegről 36, Komáromból 34, Tatáról 31, Veszprémből 29, Csornáról és Sárvárról 27-27, a Győr melletti Nyúlról és Oroszlányból 24-24, míg Tapolcáról 23, ottani állandó lakcímű fiatal jön szeptemberben diplomaszerzési céllal a Széchenyi István Egyetem valamelyik képzésre.

Szlovákiából, a felvidéki középiskolákból 86 a győri egyetemre felvettek száma.

 

Oxygen Hírügynökség

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×