Győri siker az olaszországi agility eb-n

Győri siker az olaszországi agility eb-n

A harmadik helyet szerezte meg a magyar csapat az Olaszországban megrendezett European Openen medium kategóriában.

A rangos kutyás versenyen mintegy 800 páros vett részt. Az European Open az év legnagyobb versenye, amelyen Európán kívül számos más országból is érkeztek versenyzők, többek között Japánból és az USA-ból is.

 

 

A versenyeket szabad téren, párhuzamosan négy agility pályán rendezték meg. Az első versenynapon a csapat agility és jumping futamokkal kezdődött, amelyről a magyarok a 8. helyen kvalifikálták magunkat a medium kategória fináléjába, ahol 12 csapat indulhatott. A finálé különlegessége, hogy a csapat négy tagja egy a szokásosnál nagyobb méretű agility pálya négy sarkából indul, és más-más útvonalat jár be.

 

 

A végén az összes időt és az összes hibát vetik össze, ennek megfelelően alakul ki a végső sorrend. Ez alapján Németország és Finnország után a magyar válogatott csapat a harmadik helyet szerezte meg. A csapat tagjai voltak: Ács-Kövesi Ágnes és Ike, Szabó Adrienn és Nando, Both Eszter és Rokka, valamint Pirity Árpád és Demo. Hasonló sikert magyar agility csapat 2008-ban, Gelsenkirchenben ért el, érdekesség, hogy Ács-Kövesi Ágnes és Pirity Árpád az akkori csapatnak is tagjai voltak, csak más-más kutyával.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×