Győzelem a túlélés után

Győzelem a túlélés után

Izgalmasan kezdődött és sikerekkel zárult az elmúlt hétvége a rallycross magyar bajnokság legutóbbi fordulójában a győri Gergely Racing Team mindkét versenyzőjének. A vasárnapi eredményhirdetésen a két pilóta az első és a második helyezettnek járó díjakkal tértek haza a kétnapos rendezvényről.

Szombaton, az előfutamokon már látszott, hogy a fiúk nagyon jó formában vannak, mert mindketten jó időket autóztak. Ennek köszönhetően, vasárnap a döntőben a mezőny elejéről rajtoltak. Az első körben egyik versenyzőtársuk technikai hiba miatt megállt a pályán, majd egy baleset is történt, így újra indították a futamot. A vétkes versenyzőt kizárták, így négyen kezdték ismét a döntő hat körének teljesítését.

 

 

A csapat egyik pilótája, Gergely Róbert szerint minden futamon a lehető legjobb teljesítményt kell hozni, ezért most is az volt a terv, hogy az élmezőnyben végezzen.

– Eddig rally versenyeken indultam, ez a harmadik futam a rallycross-ban. Más kihívásokat jelent számomra, még sokat kell tanulnom, de úgy érzem, magasra tettem a mércét, amikor legutóbb, Nyirádon harmadik lettem. Most itt a Kakucs Ringen izgatottan vártam a döntőt, ahol a második helyen értem célba. Igyekszem ezt a teljesítményt hozni minden versenyen.

Kalibach Gergely szintén a lehető legjobb eredményre törekszik. Most az elődöntők alatt sikerült olyan időt kihoznia magából, amivel a döntőben a rajtrács második sorából indult.

– Az első rajt számomra is izgalmasan alakult. A kezdeti felfokozott hangulat után, a második rajtnál jól jöttem el, és már a pálya elején átvettem a vezetést, így én voltam az, akit elsőként intettek le a kockás zászlóval. Úgy érzem, hogy jól mentünk ezen a hétvégén és csapatnak köszönhetően az autóink is bírták a folyamatos terhelést.

Gergely József a fiúk csapatfőnöke ezúttal is méltán büszke a sikerekre. A dobogó legfelső fokán és a második helyen állni nagyon szép teljesítmény.

 

 

– Mindkettőjükért izgulunk azokban a percekben, amíg a pályán vannak. Gergely is és Robi is szép teljesítményt nyújtott ebben a két napban. Gergely így eséllyel indul majd az idei szezon utolsó versenyén az éves bajnoki pontokért, Robi pedig ismét egy jó helyezésért, mivel ő a magyar bajnokság valamennyi fordulóján nem tudott részt venni.

Az idei bajnokság utolsó fordulója október 6-7-én Máriapócson lesz.

 

Czigler Hédi

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×