Győzelem az oxfordiak ellen

Győzelem az oxfordiak ellen

A Széchenyi Egyetem női és férfi nyolcasa is megnyerte a Mosoni-Dunán rendezett regattát, amelyen az oxfordi egyetem egységei ellen küzdöttek a győriek. A világ leghíresebb evezős versenyének az Oxford-Cambridge viadalnak több mint 160 éves hagyománya van. Az egyik résztvevő egyetem csapata egy hétig Győrben edzőtáborozott, ez a felkészülés zárult a hazaiak elleni megmérettetéssel.

Csütörtökön már nagyjából egy órával a verseny előtt gyülekezett a tömeg a Kossuth híd lábánál, az evezős csónakház stégjénél. A napsütéses időben sokan voltak kíváncsiak a különleges mini regattára, amelyen a győri egyetemisták női és férfi evezős nyolcasa az oxfordi egyetem Baillol Collage által kiállított egységeivel mérte össze tudását.

 

 

A Széchenyi Egyetem és az oxfordiak között évekre nyúlik vissza a jó kapcsolat kezdete, a britek most Győrben edzőtáboroztak. Ezt az egy hetet zárták le a győriek elleni versenyekkel. A női futamot a fiatalabb evezősökből álló hazai egység nyerte.

 

A két ősi angol egyetemi város amatőr diákversenyzői évente versenyeznek a Temzén. Az Oxford-Cambridge evezős regatta az egyik legpatinásabb és legnépszerűbb sportesemény Nagy-Britanniában. A legutóbbi viadalt százezrek szurkolták végig a helyszínen. A győri verseny távja rövidebb volt, kevesebben is látták, de hagyomány lehet belőle. Az elsőt a fiúknál is a széchenyisek nyerték.

 

 

Az oxfordiak jól érezték magukat Győrben, és könnyen elképzelhető, hogy jönnek még ide edzőtáborozni, akkor pedig verseny is lesz újra

 

NR
Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: SZE-Oxford evezős regatta a Mosoni-Dunán
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×