Hackerek kezében az HBO?

Hackerek kezében az HBO?

Számítógépes kalózok zsarolják az HBO-t, miután behatoltak az amerikai televíziós társaság informatikai rendszerébe, és adatokat loptak el.

Bizalmas cégadatok, levelezések, eddig még be nem mutatott filmek és televíziós sorozatok kerültek illetéktelenek tulajdonába, de a hírek szerint Leslie Cohen alelnök egyhavi e-mailjeit, valamint a Trónok harca című sikersorozat sztárjainak telefonszámát is megszerezték a kalózok. Hat hónapnyi erőfeszítésükbe telt az informatikai rendszer feltörése, ennek megfelelő "munkabér" kifizetésére köteleznék a céget. Összesen 1,5 terabyte információt töltöttek le, melyek nyilvánosságra hozatalával fenyegetőznek a hackerek: a vállalat vezérigazgatójának, Richard Pleplernek címzett üzenetükben azt követelik, hogy három napon belül fizessenek nekik 6 millió dollárt bitcoinba. A cég elismerte a lopást és közölte, hogy együttműködik a rendőrséggel az ügy felderítésében. Azt tagadja azonban, hogy a teljes e-mailrendszerét feltörték volna.

Évi 12-15 millió dollárt zsarolnak ki ki olyan szervezetektől, amelyeknek a rendszerét feltörték, a HBO a 17. társaság, amelyet megzsaroltak, és csak három utasította vissza a fizetést.

 

MTI

Kép: Pixabay

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×