Hagyományokban gazdag családi nap Győrben

Hagyományokban gazdag családi nap Győrben

Jurta, népi gyermekjátszótér, íjászat, pónilovaglás, állatsimogató, kosárfonás – ezek várták a hagyományszerető családokat a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium udvarán, szerdán délelőtt 10 órától, egészen 14 óráig.

Ez a tapsifüles is arra várt, hogy megsimogassák

A Győri Civil Családok Egyesülete a Környezetünkért a „Védőháló a családokért” című pályázat megvalósításaként 2017. március 1-jétől két éven keresztül szervez különböző színes programokat, melyek célja a családi közösségépítés. Volt már sportnapjuk, egészségnapjuk, kutyás bemutatójuk. A Hagyományőrző nap is nekik köszönhetően valósulhatott meg, s nagy népszerűségnek örvendett kicsik, nagyok körében egyaránt.

Indulhat a harc!

A gyerekek nagyon élvezték az állatsimogatót, a nyuszik puha bundájáról alig akarták levenni a kezüket, de a kiscsirkék is érdekesek voltak számukra. Az ötletes, kreatív szórakozási lehetőségeket biztosító játszóteret pedig már az idősebb korosztály is nagyon élvezte, nagymamák és nagypapák vígan próbálgatták a ágyúlövést, vagy a hagyományőrző falovaglást, ahol sárkányokra vadászhattak.

Szép lövés!

Kári-Horváth Erika, a Győri Civil Családok Egyesülete a Környezetünkért képviselője a Győr+ Televíziónak elmondta, igazi céljuk, hogy mindenki jól érezze magát, aki kilátogat a helyszínre – ez biztosan összejött nekik. Még a Győr+ Televízió munkatársait, Ficsór Dávid szerkesztőt és Czika László Balázs operatőrt is magával ragadta a hagyományőrző környezet, ők sem hagyták ki az íjászkodás izgalmait. További részletekért azonban nézzék meg a szerda esti Győr+ Híradót 19 órától!

Ficsór Dávid (szerkesztő) belekóstolt az íjászatba

Czika László Balázs (operatőr) céloz és lő

 

Bodrogi Sára

Csatolt galéria: Hagyományőrző nap: családi közösségépítő program
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×